19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

Alfa Romeo Stelvio Türkiye’de satışta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alfa Romeo Stelvio Türkiye’de satışta
Abone ol
Alfa Romeo tarihindeki ilk SUV modeli Stelvio, Türkiye'de satışa sunuldu.

Alfa Romeo tarihindeki ilk SUV modeli Stelvio, Türkiye'de satışa sunuldu. Premium SUV segmentinde dengeleri değiştirecek tasarım özellikleri, sürüş dinamikleri, verimli ve güçlü motoru ile teknolojik donanımlarıyla ön plana çıkan Alfa Romeo Stelvio, 430 bin TL’den başlayan fiyatlarla bayilerdeki yerini aldı.

Marka açıklamasına göre, Alfa Romeo'da yeni dönemi simgeleyen model ailesinin ikinci üyesi olan Stelvio, kasım itibarıyla Türkiye'de satışa sunuldu. 430 bin TL’den başlayan fiyatlarla bayilerdeki yerini alan Alfa Romeo Stelvio, kendi sınıfındaki dengeleri değiştirecek iddialı tasarım özellikleri, verimli ve güçlü motor karakteri, dinamik sürüş özellikleri ve teknolojik donanımlarıyla ön plana çıkıyor.

Alfa Romeo Stelvio'ya hayat veren 2.0 litre hacmindeki "2-in-1 turbo" beslemeli benzinli motor, 280 HP güç ve 400 Nm tork üretirken, 8 ileri otomatik şanzımanla iş birliği yapıyor. Gücünü dört tekerleğe birden aktarabilen Q4 adlı 4x4 sistemiyle donatılan Stelvio, sınıfının en iyi değerine imza atarak 0'dan 100 km/s hıza 5,7 saniyede ulaşıyor. Son hızı 230 km/s olan 2.0 litre benzinli Alfa Romeo Stelvio, 100 km'de ortalama 7,0 litre yakıt tüketiyor.

İtalya'nın en yüksek dağ geçidi olan Passo dello Stelvio'dan adını alan, Alfa Romeo'nun ilk SUV modelinde, süper spor otomobilleri aratmayacak yüksek mühendislik ürünü karoser yapısı dikkati çekiyor. Şanzımanla dört tekerlekten çekiş sistemini birbirine bağlayan bağlantı elemanlarında karbon fiber kullanımıyla hafifliği desteklenen Stelvio'nun yürüyen aksamında, çamurluklarında, kapılarında, motor kaputunda ve bagaj kapağında kullanılan yüksek alüminyum seviyesi de kendi sınıfındaki SUV'lar arasında fark yaratıyor.

Ferah yaşam alanı yolculukları keyifli hale getiriyor

Yüz yılı aşkın bir tasarım geleneğinin mirasçısı Alfa Romeo Stelvio, 4.687 mm uzunluk, 1,903 mm genişlik ve 1,671 mm yükseklik verileriyle oldukça geniş ve ferah bir yaşam alanını, kompakt boyutlarla bir araya getiriyor. Muntazam karoser orantılarıbulunan Stelvio'da, aşağıya kadar uzanan radyatör ızgarasına sahip karakteristik burun tasarımı İtalyan markanın aidiyetine vurgu yapıyor.

Önden arkaya doğru yükselerek güçlenen omuz çizgisiyle belirgin çamurluk kuşakları kaslı ve güçlü bir görünüm sunarken, kapı üzerindeki çizgiler de dinamik görünümü perçinliyor.

Alfa Romeo Stelvio seçkin ve kaliteli malzemelerle bezenmiş iç mekanıyla orta boy premium SUV dünyasında fark yaratıyor. Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da detaylar ve sportiflik öne çıkıyor. İç mekanda deri, ahşap ve kumaş olmak üzere farklı malzemeler birbirini tamamlayan bir uyum ortaya koyarken, gerek önde gerekse arkada geniş ve ferah yaşam alanı mevcut.

Euro NCAP testlerinde kendi segmentinin en yüksek güvenlik puanını alarak farkını ortaya koyan Alfa Romeo Stelvio, rakipsiz bir SUV olduğunu kanıtlıyor. Yenilenen ve standartları daha da yukarı çekilen değerlendirme kriterlerine göre yüzde 97’lik yetişkin yolcu koruma notuyla 5 yıldız alan Stelvio’da, başta fren mesafesini önemli oranda düşüren Entegre Fren Sistemi öne çıkıyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar