19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3416
EURO35.1094
ALTIN2239.0

Alfa Romeo Stelvio Türkiye'de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alfa Romeo Stelvio Türkiye'de
Abone ol
İtalyan markası Alfa Romeo'nun sportif SUV'u Stelvio'nun en güçlü versiyonu Stelvio Quadrifoglio, Türkiye'de satışa sunuldu

İtalyan markası Alfa Romeo’nun sportif SUV'u Stelvio’nun en güçlü versiyonu StelvioQuadrifoglio, Türkiye’de satışa sunuldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, köklü geçmişi ile otomotiv tarihine damga vuran Alfa Romeo'nun modern temsilcisi Stelvio Quadrifoglio modeliyle fark yaratmaya devam ediyor.

Premium SUV segmentinde dengeleri değiştirecek tasarım özellikleri, dinamik sürüş karakteri ve güçlü motoruyla dikkati çeken Stelvio Quadrifoglio’da, alüminyum monoblok güç aktarma mekanizmasıyla Ferrari’nin teknik bilgilerinden ilham alınarak Alfa Romeo tarafından geliştirilen 2,9 litrelik çift turbo beslemeli, 510 HP gücündeki V6 motor görev yapıyor. Stelvio Quadrifoglio, sıfırdandan 100 kilometre/saat hıza sadece 3,8 saniyede ulaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alfa Romeo Marka Direktörü Sinan Saip Bel, "Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, otomotiv dünyasında iz bırakacak çok özel bir otomobil. Sahip olduğu teknoloji ve mühendislikle süper spor otomobiller arasında kendini ayrıştırabiliyor. Stelvio Quadrifoglio’yu Türkiye’ye gelir gelmez ilk sahibine teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Kalbinde 510 HP güç yatıyor

Alfa Romeo tarihinin ilk SUV modeli olan Alfa Romeo Stelvio'nun Quadrifoglio versiyonu, 50:50 ağırlık dağılımı, kompozit karbon fiber malzemelerle üretilen hafif karoseri ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle dikkati çekiyor.

Ferrari’nin teknoloji ve mühendislik deneyimi ile geliştirilen Stelvio Quadrifoglio'da, 2.9 litre, Twin-Turbo V6 motor görev alırken, tam 510 HP’lik güç üretiyor.

Sınıfının litre başına en fazla güç üreten 24 supaplı motoruyla iş birliği yapan 8 ileri otomatik şanzıman, “Yarış” modunda sadece 150 milisaniye gibi rekor bir sürede vites değişimi gerçekleştirirken, Q4 dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte gücü dört tekerleğe birden aktarıyor. Normal koşullarda Q4 çekiş sistemi tüm torku arka aksa aktarırken, limitlerde ön ve arka aks arasında yüzde 50 denge sağlayabiliyor.

Özel AlfaLinkTM adaptif süspansiyon sistemiyle yol tutuş kabiliyeti mükemmele yakın olan Stelvio Quadrifoglio'yu durdurma görevini ilk olarak Giulia’da görülen, Alfa Romeo markasına özgü yenilikçi elektromekanik Entegre Fren Sistemi (IBS) üstleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar