29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0219
ALTIN2325.9

"100 müşterimizden 76’sı ürünlere önce internetten bakıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"100 müşterimizden 76’sı ürünlere önce internetten bakıyor"
Abone ol
TeknoSA Genel Müdürü Gürcan, "Yaptığımız analizlere göre her 100 müşterimizden 76’sı ürünlere önce internetten bakıp, daha sonra mağazamıza alışverişe geliyor" dedi.
TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, "Yaptığımız analizlere göre her 100 müşterimizden 76’sı ürünlere önce internetten bakıp, daha sonra mağazamıza alışverişe geliyor.

Mağazada gezen müşterilerimiz ise mobil telefonlarından ürünle ilgili fiyat araştırıp, yorumlara bakabiliyor" ifadelerini kullandı.

TeknoSA açıklamasına göre Gürcan, Berlin’de Avrupa elektronik perakendeciliğinin liderlerini buluşturan European TCG Retail Summit etkinliğinde konuşmacı olarak yer aldı.

Avrupa elektronik perakendeciliğinin liderlerini bir araya getiren zirvede söz alan Gürcan, Türkiye’de perakendenin dinamiklerini, teknoloji perakendesini ve TeknoSA’nın çoklu kanaldaki öncü çalışmalarını paylaştı.

Konuşmasında çoklu kanal, dijitalleşme ve mobil perakendenin yükselişinin önümüzdeki dönemde de sektörde büyümenin lokomotifi olmayı sürdüreceğine değinen Gürcan, "Tüketicinin satın alma alışkanlıkları değişiyor. Türkiye’de genç nüfusun de etkisiyle değişimi çok daha hızlı hissediyoruz. Bu da bizi çevik kılıyor. TeknoSA olarak müşterilerimize arzu ettikleri ‘deneyimi’ istedikleri tüm kanallarda kesintisiz yaşatmaya odaklanıyoruz. Öncüsü olduğumuz çoklu kanalda derinleşme safhasındayız." ifadelerini kullandı.

"Mobilde en yüksek satın alım payı Türkiye’de"

71 milyon mobil kullanıcının bulunduğu Türkiye’nin, yüzde 44 oranla Çin ve İngiltere’yi geride bırakarak mobilde satın alım payının en yüksek olduğu ülke olduğunu belirten Gürcan, şunları kaydetti:

"Yaptığımız analizlere göre her 100 müşterimizden 76’sı ürünlere önce internetten bakıp, daha sonra mağazamıza alışverişe geliyor. Mağazada gezen müşterilerimiz ise mobil telefonlarından ürünle ilgili fiyat araştırıp, yorumlara bakabiliyor. Perakendede tüm kanalların entegrasyonu, kesintisiz deneyim sunmak için çoklu kanal modeli artık olmazsa olmaz."

Gürcan ayrıca, 22 milyon Instagram, 13 milyon Twitter ve aylık 42 milyona ulaşan tekil Facebook kullanıcısı ile sosyal medya kullanımında dünya ortalamasında üst sıralarda yer alan Türkiye’de, sosyal medyanın müşterilerle etkileşim için en önemli kanallardan biri haline geldiğini de belirtti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar