19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Potanın Kraliçeleri Final Serisinde 2-1 Öne Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Potanın Kraliçeleri Final Serisinde 2-1 Öne Geçti
Abone ol
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, KBSL play-off final serisi üçüncü maçında Çukurova Basketbol’u konuk etti.

FenerbahçeKadın Basketbol Takımı, KBSL play-off final serisi üçüncü maçında Çukurova Basketbol’u konuk etti.

Karşılaşmayı 88-70 kazanan Potanın Kraliçeleri, seride 2-1 öne geçti ve şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Takım, 15 Mayıs Çarşamba günü oynanacak serinin dördüncü maçından da galibiyetle ayrılırsa ligdeki 14. şampiyonluğuna ulaşacak. Metro Enerji Salonu’nda oynanan müsabakayı; Başkan Vekili Semih Özsoy, Genel Sekreter Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Burak Çağlan Kızılhan, Metin Sipahioğlu ve Esra Nazlı Ercan takip etti. Hava atışıyla başlayan mücadelede Takım ilk sayıları Kelsey Plum’dan gelirken; Kia Vaughn farkı 7 sayıya kadar çıkardı(11-4). Oyun hakimiyetini eline alan ve rakibinin kolay sayılar üretmesine engel olmayı başaran Potanın Kraliçeleri, Kaptan Birsel’in iki sayılık isabetiyle çeyreği 21-13 önde tamamladı.

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA ÖNDE BİTİRDİ

İkinci çeyreğe Ayşe Cora’nın basketiyle başlayan Sarı Lacivertliler, rakibi karşısında farkı çift hanelere çıkardı(24-13). İlk beş dakikada rakibini az sayıda tutarak Zandalasini ve Kiah Stokes ile sayılar üreten Potanın Kraliçeleri rakibine 21 sayı fark attı. Çeyreğin son dakikalarında Çukurova Basketbol Pelin Derya Bilgiç ile sayılar bulsa da Takım Kelsey Plum’ın serbest atış çizgisinde bulduğu basketlerle soyunma odasına 46-28 önde giden taraf oldu. İlk yarıda gösterdiği performansı devam ettiren Fenerbahçe, üçüncü çeyreğe Kelsey Plum’ın sayılarıyla başladı. Tuğçe Canıtez ve Özge Yavaş’ın sayılarıyla çeyreğe nokta koyan Potanın Kraliçeleri, üçüncü periyotu da 73-53 önde bitirdi.

4. MAÇ ÇARŞAMBA GÜNÜ OYNANACAK

Dördüncü çeyreğe de etkili başlayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, art arda bulduğu sayılarla Çukurova Basketbol’un farkı kapatmasına izin vermedi ve mücadeleden 88-70 galip ayrıldı. Takımın en skorer oyuncusu 27 sayıyla Kelsey Plum olurken; Kaptan Birsel Vardarlı Demirmen 18, Cecilia Zandalasini ve Kia Stokes 11’er sayıyla çift hanelere ulaştı. 3 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı seride 4. Maç Çarşamba günü saat 17.45’te Fenerbahçe Ülker Metro enerji Salonu’nda oynanacak. (BSHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar