19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Olimpiyat şampiyonları ‘Her Çocuk Yetenektir’ projesi ile yetişecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olimpiyat şampiyonları ‘Her Çocuk Yetenektir’ projesi ile yetişecek
Abone ol
Fenerbahçe Ankara Boks Okulu Teknik Direktörü Mustafa Genç, dar gelirli ve sporcu olmak isteyen gençler için önemli bir projeye imza attı. Genç, Ankara İskitler’deki Evliya Çelebi İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerden boks sporunu seven...
Fenerbahçe Ankara Boks Okulu Teknik Direktörü Mustafa Genç, dar gelirli ve sporcu olmak isteyen gençler için önemli bir projeye imza attı. Genç, Ankara İskitler’deki Evliya Çelebi İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilerden boks sporunu seven ve ailesinin onayını alan gençleri kulübe kaydetti.

‘Her Çocuk Yetenektir, Yeter Ki Keşfedilsin’ projesi ile Fenerbahçe Ankara Boks Okulu’nda çocuklara ücretsiz boks eğitimi verilecek. Çocukların tüm malzeme ihtiyaçları karşılanacak ve başarılı olanlara ileride maaş bağlanacak. Genç, proje ile 2020 olimpiyatlarında Türkiye’nin boks dalında ilk altın madalyasını almak istediklerini söyledi.

Fenerbahçe Ankara Boks Okulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Boks Federasyonu’nun desteklediği ‘Her Çocuk Yetenektir, Yeter Ki Keşfedilsin’ projesini hayata geçirdi. Proje ile ülkemizin enerji kaynağı olabilecek çocukların var olan yeteneğinin ortaya çıkarılması, desteklenmesi, ailesinde ve çevresinde spor kültürünün yerleştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Evliya Çelebi Ortaokulu öğrencileri arasından seçilen 9, 10, 11, 12 yaş grubu çocuklara spor yaptırılıyor. Böylece onların içinden elit sporcular yetiştirilmesi hedefleniyor. Ülkemizin şu ana kadar olimpiyatlarda boks alanında bir altın madalyası olmadığını belirten projenin fikir babası Fenerbahçe Ankara Boks Okulu Teknik Direktörü Mustafa Genç, hedeflerinin bu projeye katılan çocuklardan yetenekli olanlarını belirleyip 2020 Olimpiyat Oyunları'na hazırlamak olduğunu vurguladı.

Pilot bölge olarak Ankara İskitler’deki Evliya Çelebi İlköğretim Okulu’nun seçildiğini belirten Genç, “Proje kapsamında 150 öğrencinin ön kaydını aldık. Spor salonumuza ailesi ile gelen 35 öğrencinin kesin kaydını yaptık. Kesin kayıt yaptıran çocuklarla antrenmanlara başladık. İlk etapta haftada 3 gün 1,5 saatlik antrenmanlar yapıyoruz. Çalışma kapsamında ailelere hiçbir mali yük getirilmeyecek. Öncelikle çocukların vücudunu spora alıştıracağız. Tüm malzeme ihtiyaçları karşılanacak, çocuklara ücretsiz boks eğitim verilecek ve başarılı olanlara ileride maaş bağlanacak.” şeklinde konuştu.

İleride olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye adına mücadele edecek boksörlerin bu çocuklar arasından çıkacağını söyleyen Mustafa Genç, "Projeye Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Boks Federasyonu da destek veriyor. Aileler çok olumlu bakıyor. Proje 2020 Olimpiyatları'na kadar devam edecek. Projede milli takım antrenörleri Levent Yıldırım, Handan İçyar ile birlikte çalışıyoruz." diye konuştu.

AİLELER ÇOCUKLARININ SPORCU OLMASINI İSTİYOR

Boks antrenmanlarına çocuğunun daha önce de katıldığını ama o dönem belirli bir aidat ödediklerini belirten Sevilay Yaman, “Oğlumun sokaklarda gezmesini istemiyorum. Burada bir sporu öğrenmesini ve kendisini geliştirmesini istiyorum. Belirli bir ücret alınmamasının bizim için çok faydası olacak. Çocuğum çok istekli inşallah iyi bir sporcu olacak.” dedi.

11 yaşındaki çocuğunun geleceğinin daha iyi olması ve onlar için faydalı olacağını düşündüğü için oğlunu bu projeye gönderdiğini belirten Hilmi Yıldıran da, “Böyle bir spor imkanı sağlanması çok mutluluk verici. Maddi olarak tüm imkanların kulüp tarafından karşılanması önemli. Böyle bir imkan verilince ben de çocuğumun gelecekte iyi bir sporcu olması için bu projeye gönderdim. Haftanın belirli günleri oğlumun burada olması onun sokaklardaki kötü alışkanlıklardan kurtulmasını sağlayacak.” diye konuştu.

Eski bir sporcu olduğunu ve çocuğunun boş vakitlerinde böyle bir aktivitede yer almasının faydalı olacağını kaydeden Ercan Kanbur ise yaptığı açıklamada, “Sokakta olana kadar oğlumun böyle bir kulüpte bir sporun içinde olması çok güzel. Oğlum 13 yaşında. Spor her zaman kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor.” dedi.

2020 OLİMPİYATLARI'NA KATILARAK OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM

Evliya Çelebi Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Doğukan Palabıyık bu projeye katılanlardan. Boks sporunu sevdiğini ve bu projeyi ilk duyduğunda hemen katılmak istediğini belirten Doğukan şunları söyledi:

“Hemen adımı yazdırdım. Ailemden gerekli izinleri aldıktan sonra şimdi antrenmanlara başladık. İnşallah milli takıma seçileceğim. İleride büyük bir sporcu olunca hayranlarına imza dağıtacağım.”

5. sınıf öğrencisi Hüseyin Berke Gözlü, projeye katılmak için çok istekli olduğunu söyledi. Antrenmanlarda iyi bir başarı sağlayarak gelecekte milli takıma seçilmeyi hedeflediğini anlattı. Evliya Çelebi Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Zeynel Abidin Peltek, hedefinin ilk etapta milli takıma seçilmek ve 2020 Olimpiyatları'na katılarak olimpiyat şampiyonluğunu kazanmak olduğunu kaydetti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar