24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.553
EURO34.8755
ALTIN2426.9

Hedefi Boks Olimpiyatlarına katılmak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hedefi Boks Olimpiyatlarına katılmak
Abone ol
Osmaniye'de antrenörlüğünü babası ve teyzesinin yaptığı 15 yaşındaki Beyza Nur Akkaya, gözünü 4-9 Ocak 2012 tarihinde Kayseri'de yapılacak Türkiye Şampiyonluğuna dikti.
Sporcu bir aile yapılarının olduğunu belirten genç bayan, boksör ablasından sonra başarı sırasının kendisinde olduğunu söyledi.

Bayanların boks sporundan korktuğunu fakat korkulacak bir spor olmadığını söyleyen genç bayan, özellikle antrenmanlarının çok eğlenceli geçtiğini kaydetti.

Ocak ayında yapılacak olan Türkiye Boks Şampiyonasına hazırlanan bayan boksör asıl hedefinin ise olimpiyatlar olduğunu kaydetti.
 
Dört yıldır boksla uğraştığını ve babası ile ablasının da birer boksör olduğunu söyleyen Beyza Nur Akkaya, "Ailece sporcuyuz.

Sporu seven bir aileyiz. Küçüklükten bu yana yetişiyoruz.



Ailemde teyzelerim dayılarım hep boksördü. Ablamda mili boksör.
Biz sporu seviyoruz. Bokstan birçok bayan korkuyor ama aslında boks hiç de korkulacak bir spor değil. Çok güzel ve eğlenceli bir spor. Özellikle antrenmanlarımız çok eğlenceli geçiyor. Babam ve teyzemin beni çalıştırıyor olmasını çok büyük bir avantaj olarak görüyorum. Onlar bana güveniyor, bende onlara güveniyorum. Önce ablamı yetiştirdiler, o gitti iyi dereceler elde etti. Ablamdan sonra sıra bende.

Asıl hedefim 2016'da yapılacak olan olimpiyatlardır.” Dedi. Baba Milli Boks Antrenörü Muzaffer Akkaya ise amacının sporcular yetiştirip milli takımlara göndermek olduğunu söyledi. Kendi çocuklarına da emek verdiğini ifade ede Akkaya, kızı Beyza'nın Ocak ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında 48 kiloda maça çıkacağını, dört yıldan bu yana boks çalıştırdığını ifade etti.
 
Baba Akkaya, "İleride zamanla kategorilerinde Türkiye ve dünya şampiyonluğu elde edeceğine inanıyorum. 2016 'da olimpiyatlara hazırlayacağımıza inanıyorum. Kendisi de bu hedef doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Beyza'nın teyzesi milli boks antrenörü Fatma Kale ise Beyza'nın öncesinde boksa ılımlı bakmadığını fakat daha sonra ablasına bakarak bu işe heves sardığını, şu anda ise büyük bir hevesle çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Teyze Fatma Kale, ondan büyük başarılar beklediklerini söyleyerek gurur kaynakları olacağına inandıklarını ifade etti.

(Ümit Kahraman)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar