25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5986
EURO35.0574
ALTIN2429.0

Galatasaray Finalde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Galatasaray Finalde
Abone ol
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci maçında Evkur Yeni Malatyaspor’a konuk oldu.

Galatasaray, Ziraat Türkiye KupasıYarı Final ikinci maçında Evkur Yeni Malatyaspor’a konuk oldu.

Sahadan 5-2’lik galibiyet ile ayrılan takım Ziraat Türkiye Kupası’nda yirmi üçüncü kez adını finale yazdırdı.

Galatsaray Ziraat Türkiye Kupası finalinde 16 Mayıs 2019 tarihinde Akhisarspor ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı 2. dakikada ev sahibi ekipten geldi. Ceza sahasında topla buluşan Adem vuruşunu yaptı ancak savunma ile top arka direğe doğru açıldı.

Arka direkte Guilherme’nin şutunu Muslera açıyı iyi kapatarak engelledi. 4. dakikada takımımızın sol kanattan geliştirdiği atakta Linnes ile Onyekuru verkaça girdi.

Verkaç sonucunda sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kalan Linnes, sağ ayağıyla uzak direğe yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi.

Takımı, Galatasaray forması ile 100. Maçına çıkan Martin Linnes’in golüyle skoru 1-0’a getirdi.

Skorda üstünlüğü yakaladıktan sonra tempoyu düşürmek isteyen takım, isabetli paslaşmalarla topun kontrolünü ele geçirdi.

19. dakikada ev sahibi takımın geliştirdiği kontra atakta sol kanattan ceza sahasına sokulan Kamara, pasını Guilherme’ye aktardı.

Guilherme şutunu çekerken araya giren Donk, kalede büyük bir tehlikeyi önledi. 21. dakikada sarı kırmızılı ekip ikinci gole çok yaklaştı. Diagne’nin pasında topla buluşan sağ kanatta ilerledikten sonra Feghouli, ön direğe koşu yapan Diagne’ye doğru ortaladı. Diagne’nin yaptığı kafa vuruşu uzak direğin yanından auta çıktı. 27. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor, tehlikeli geldi. Ceza sahasının dışında topla buluşan Kamara’nın sert şutunu Muslera topu kornere çeldi.

38. dakikada takımımız farkı ikiye çıkardı. Onyekuru’nun orta sahada topu kapmasıyla başlayan atağımız, Diagne’nin sol kanatta top ile buluşmasıyla devam etti. Diagne pasını sol kanattan atağa desteğe gelen Ndiaye ile buluşturdu. Ndiaye’nin pasında ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Feghouli, sağ ayağıyla yakın doksana çok şık bir vuruş yaptı ve skoru 2-0’a getirdi.

İlk yarının sonuna 7 dakikalık oynanmamış süre ilave edildi.

45+7. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Mina ve Luyindama’nın yükseldiği hava topu mücadelesinden sonra savunma pozisyonu uzaklaştırdı. Ancak oyun durduktan sonra pozisyonu VAR Sisteminden tekrar izleyen hakem Alper Ulusoy, penaltı kararı verdi. 45+14. dakikada topun başına geçen Aleksic topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1’e getirdi.

Bu golün ardından ilk yarı Galatasaray’ın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

51. dakikada takımımız sağ kanatta serbest vuruş kazandı. Selçuk’un ceza sahasına açtığı ortaya kafayı vuran isim Luyindama oldu. Luyindama’nın vuruşu direğin yanından auta gitti. Takım 57. dakikada bu sefer sol kanattan serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşu kullanmak için tekrar topun başına geçen Selçuk’un ortasına Fernando istediği gibi kafa vurmayınca top auta gitti. 58. dakikada Farnolle’ün kullandığı aut vuruşunu karşılayan Ndiaye, savunmanın arkasına uzun bir top attı. Topu iyi takip ederek kaleciyle karşı karşıya kalan Onyekuru, Farnolle’ü çalımladıktan sonra sol ayağıyla yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1’e getirdi.

Skor avantajını yakaladıktan sonra oyunun temposunu iyice düşüren takım, ayağa paslarla etkili olmaya başladı. 73. dakikada hızlı şekilde atağa çıkan takım ev sahibi takımı eksik yakaladı. Feghouli’nin pasıyla ceza sahasın giren Onyekuru, sol ayağıyla uzak direğe düzgün bir vuruş yaparak kaleciyi mağlup etti ve skoru 4-1’e getirdi.

83. dakikada takım bir gol daha buldu. Ndiaye’nin ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Selçuk, pasını arka direkte müsait pozisyonda bekleyen Mitroglou’na iletti. Mitroglou topu kontrol edip düzelttikten sonra sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara göndererek skoru 5-1 yapan golü kaydetti.

89. dakikada Aleksic’in sağ kanattan açtığı ortada kafayı vuran Mina topu ağlara göndererek skoru 5-2’ye getirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında skor değişmedi ve Galatasaray sahadan 5-2’lik galibiyet ile ayrıldı.

STAT: Yeni Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Alper Ulusoy, Alpaslan Dedeş, Mehmet Kısal, Bahattin Şimşek

VAR HAKEMLERİ: Abdulkadir Bitigen, Ali Şansalan

EVKUR YENİ MALATYASPOR: Farnolle, Chebake, Mina, Murat Akça, Bülent, Murat (Ahmed İldiz 66’), Donald, Aleksic, Guilherme, Adem (Ömer 66’), Kamara (Eren 77’)

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao (Selçuk 33’), Linnes, Ndiaye, Fernando, Feghouli (Emre Akbaba 75’), Donk, Onyekuru, Diagne (Mitroglou 81’)

GOLLER: Linnes (4’), Feghouli (38’), Aleksic (45+14), (Onyekuru 58’, 73’), Mitroglou (83’) Mina (89’)

SARI KARTLAR: Feghouli (45’), Bülent (45’), Murat (45’), Aleksic (45+1’), Muslera (45+13), Kamara (50’), Onyekuru (58’)

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar