20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Engellilerin Spor projesi hayata geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engellilerin Spor projesi hayata geçti
Abone ol
Osmaniye’de Sodes destekli yürütülen Engelliler futbol sahası, görme ve bedensel engelliler futbol turnuvası, engelliler için yürüyüş yolu ve piknik alanı açılışı yapıldı.
Osmaniye’de Sodes destekli yürütülen Engelliler futbol sahası, görme ve bedensel engelliler futbol turnuvası, engelliler için yürüyüş yolu ve piknik alanı açılışı yapıldı.


Osmaniye’de 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı SODES kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü ile ortak yürütülen MUTLU ŞEHİR OSMANİYE projesi Engelliler Futbol sahası, Görme ve Bedensel Engelliler Futbol turnuvası, engelliler için yürüyüş yolu ve piknik alanı düzenlenen törenle açıldı.


Düzenlenen törene İl Emniyet Müdürü Hüseyin YENİCE, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hanifi KAPLAN, Osmaniye Aktif Gençler Spor Kulübü Derneği başkanı Serpil ÇEVÜK ve Antrenör Çetin ÇAKAR, 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Muttalip ALTUN, İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği başkasını Hüseyin HAKAT, engelli dernekleri sporcuları Sivil Toplum Kuruluşları ve engelli aileleri katıldı. 


Osmaniye  İl Emniyet Müdürü Hüseyin YENİCE törende yaptığı konuşmada; “Bu projeyi yapmakta ki amacımız engelli vatandaşlarımızla ilgili toplumda bilinç oluşturmak ama önemli olan engelli vatandaşlarımızı toplumun içine katabilmektir.


Engelli vatandaşlarımızı biz toplumdan, uzaklaştırıp, küstürdüğümüz de  onlara yapılabilecek en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Gündelik hayata adapte olmaları, engelli bireylere gereken desteğin sunulabilmesi için yaptırılan engelli futbol sahası ile biz özellikle sporla ilgilenecek olan engelli kardeşlerimizi hem spora teşvik etmek hem de onların sosyal anlamda, kültürel anlamda gelişmelerini sağlamak,  toplumda daha fazla yer edinmelerini, aileleriyle beraber daha mutlu yaşamalarını ve aslında onlarında toplumun vazgeçilmez bir bireyi olduğunu onlara hissettirmeliyiz.


Ülkemizin sahip olduğu her tesiste olduğu gibi Polisevimize yapılan engelli futbol sahası, yürüyüş yolu ve piknik alanından, ücretsiz ve öncelikli olarak engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin faydalanması gerektiği bilincini oluşturmak için bu projeyi yaptık” dedi.


Yağmurun yağmasını engel olarak tanımayan engelli takımları arasında yapılan futbol müsabakasının ilk başlama vuruşu İl Emniyet Müdürü Hüseyin YENİCE tarafından yapıldı.


21 futbolcunun katıldığı müsabaka engellilerin renkli, eğlenceli ve çekişmeli pozisyonları sonucunda; 1.liği Osmaniye Aktif Gençler Spor Kulübü Derneği kazandı.


Sporcuları  Adana ilinde ikamet etmekte, Görme Engelliler Süper Liginde oynayan sporcular Görme ve Bedensel Engelliler Futbol turnuvası için Osmaniye’ye geldiler.


2.liği İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği,3.lüğü 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübünün aldığı müsabakalar kupa ve madalyaların takdimi ile Görme ve Bedensel Engelliler Futbol turnuvası sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar