25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7

Dede Korkut öğrencileri Judo takımı’nın başarıları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dede Korkut öğrencileri Judo takımı’nın başarıları
Abone ol
Osmaniye Merkez Dede Korkut İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan 16 kişilik Judo takımı çalışmalarını sürdürüyor.
Osmaniye Merkez Dede Korkut  İlköğretim okulu öğrencilerinden oluşan 16 kişilik Judo takımı çalışmalarını sürdürüyor.

Dede Korkut İlköğretim okulunun antreman salonunda geçtiğimiz yıl, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteği ile çalışmalarına başlayan Judo antrenörü Mustafa Zıpır ile Okul müdürü Kamil Kurultak’ın desteği ile Osmaniye’yi önce Türkiye’ye, ardından da dünyaya taşımayı hedefliyor.

Okul Müdürü Kamil Kurultak, geçen yıl Adıyaman bölge şampiyonasında 223 sporcu arasında bölge birinciliği, İkinciliği ve Üçüncülüğü madalyalarını okula kazandıran sporcuların, Nisan ayında Niğde’de yapılan Türkiye şampiyonasında farklı kilolarda iki Türkiye Beşinciliği elde ettiklerini söyledi.

Kurultak, sporcuların kısa sürede başarılarını artırdıklarını belirterek, 2-4 Aralık 2016 tarihlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Judo Federasyonu tarafından desteklenen yarı resmi Uluslar arası Türk dünyası şehirleri Adana Judo turnuvası’nda takım halinde 3.’lük kupasını okula kazandırdıklarını belirtti.

Adana’daki turnavada, 38 kiloda süper minikler kategorisinde finalde Bakülü sporcu ile karşılaşan Ahmet Talan Birincilik madalyasını boynuna taktı. Adana’daki turnuvaya toplam 402 sporcu katılmıştı.

Sözkonusu turnuvada Osmaniye Dede Korkut İlköğretim okulu öğrencilerinden; 42 kg’da Yıldızlar kategorisinde Selahattın Elbaş 2.’lik, 30 kg’da minikler kategorisinde Muhammet Elbaş 2.’lik, 26 kg’da minikler kategorisinde Ayhan Talan 2.’lik madalyası aldı.

Okul Müdürü Kamil Kurultak  yaptığı açıklamada; “Bu madalyalar olimpiyatların ayak sesleridir. İnanıyorum ki, bu yıl yapılacak olan Türkiye şampiyonasında en az milli takıma iki sporcu vereceğiz. Aynı başarıyı yeni oluşturduğumuz halter sporcu öğrencililerinde de önümüzdeki günlerde  göreceğimize inanıyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar