19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5586
EURO34.7219
ALTIN2486.9

Aykut Kocaman: Finale giderken kazanarak başlamak önemliydi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aykut Kocaman: Finale giderken kazanarak başlamak önemliydi
Abone ol
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, beraberliğin bile güzel olacağını düşündükleri anlarda buldukları 2 golle galip geldiklerini söyledi.Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2-0 kazandıkları 1461 Trabzon maçının ardından yaptığı...
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, beraberliğin bile güzel olacağını düşündükleri anlarda buldukları 2 golle galip geldiklerini söyledi.

Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2-0 kazandıkları 1461 Trabzon maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Yeni bir yılla birlikte yeni bir sezon başlıyor. Takımlar artık finale doğru gidiyor. Finale giderken kazanarak başlamak önemliydi.” dedi. Zorlu bir karşılaşma beklediklerini önceden bildiklerini ifade eden Kocaman, “Bunun iki nedeni vardı. Bir alt ligde oynamasına rağmen 2. lig standardının üzerinde hücum eden, hızlı oynamayı seven bir takımla karşılaşacaktık. Hem rakip takımın bu özelliği hem sahadaki atmosfer maçın zorluk katsayısını artırdı. Maçın ritmini kaybettiğimiz anlarda bir beraberliğin bile böyle atmosferde güzel olacağını düşündüğümüz anlarda 2 gol bulduk. İkinci yarıda defans olarak sıkıntılı görüntü verdik” diye konuştu.

Aykut Kocaman, ‘Başınıza bir cisim isabet etti. Bu konuda bir şey söylemek ister misiniz?” şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi: “Söylememek bazen söylemekten daha etkili oluyor. Kendimizi ulus olarak, insan olarak öfke ve şiddetle tanımlamaya başladık. Her yerde bunu söylüyorum. Trabzon’a özgü değil. Belki son dönemlerde Trabzon’da daha çok yoğunlaşmış olabilir. Ama her yerde öfke ve şiddet gırla gidiyor. Kendimizi böyle ifade ediyoruz. Dönüp aynaya bakmakta fayda var. Ama pek aynaya dönüp bakacağımızı da sanmıyorum. Sanki artarak böyle devam edecek gibi görünüyor. Başıma gelen nesne geldi geçti, ufak bir can acıttı o kadar. Ama esas acıttığı yerler daha başka.”

Futbolculardan Orhan Şam, karşılaşmanın zor geçeceğinin bilincinde olduklarını belirterek, “Zor maç oldu. Rakibimiz iyi mücadele etti. Kazanmak çok önemliydi. Bunu başardığımız için mutluyuz.” dedi. Ligde bazı sıkıntıları olduğunu hatırlatan genç futbolcu, ikinci yarı öncesi bu galibiyetin kendileri için moral olduğunu kaydetti. Kupada haftaya oynayacakları Bursaspor maçını da kazanmak istediklerini dile getiren Orhan, şöyle konuştu: “Artık ligde puan kaybına tahammülümüz yok. Daha iyi hazırlanıp ligde istediğimiz yere gelmeyi hedefliyoruz.” Serdar Kesimal ise istedikleri oyunu sahaya yansıtamasalar da galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar