19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5969
EURO34.8125
ALTIN2488.9

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker Ayhan'ı suçladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker Ayhan'ı suçladı
Abone ol
Türk atletizminin şampiyon sporcularından Süreyya Ayhan Kop'un, sporculuk hayatını bitirdiğini iddia ettiği Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker yazılı açıklama yaptı.Süreyya Ayhan Kop'u suçlayan ve hakkını yasal yollardan arayacağını...
Türk atletizminin şampiyon sporcularından Süreyya Ayhan Kop'un, sporculuk hayatını bitirdiğini iddia ettiği Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker yazılı açıklama yaptı.

Süreyya Ayhan Kop'u suçlayan ve hakkını yasal yollardan arayacağını belirten Doker, yaptığı yazılı açıklamada Ayhan'ın röportajındaki konuşmaları hatırlatarak, "24 Temmuz 2012 tarihli Hürriyet gazetesinin 33. sayfasında yer alan Özgür Öztürk’ün “Hürriyet Özel” de 25 Temmuz 2012 tarihinde ise Euro Sport ve Milliyet internet sayfalarında yer alan, Süreyya Ayhan Kop röportajında;

“Ben orada tam da o anda bittim”, “Yardım istedik olmadı. Ülkemiz 4 sene verdi. Ben kesinlikle bu olayda suçsuz olduğum için 4 seneyi beğenmedim. CAS’a gittik. Karşılıklı aynı masada oturduk. Ortada CAS Başkanı’nın sorduğu sorulara cevap verdik.

Ben yaşadıklarımı tüm hatlarıyla anlattım, hedeflerimden daha önce yaptıklarımdan da bahsettim. Beni dinledi daha sonra şuan Genel Sekreterlik görevini yürüten Nihat Doker gelmişti federasyonu temsilen. CAS Başkanı, “Sizin federasyonunuz hangi cezayı istiyor” diye bir soru sordu, “Biz ömür boyu men istiyoruz” denildi.
Artı Nihat Doker’e şöyle bir soru sordu, üst üste basarak üç kere tekrarladı. “siz şahsi olarak Süreyya’ya ne ceza verilmesini istiyorsunuz” dedi. Bizzat ben sizin fikrinizi soruyorum, “ne ceza verelim” dedi, “ömür boyu istiyorum” dedi. Ben orada tam da o anda bittim. Gerçekten çok zor günler geçirdim.” ifadelerini kullanmış diyen Doker, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Cümlelerinde federasyonla ve şahsımla ilgili olan konuşmalar gerçek dışıdır. CAS’da Süreyya Ayhan Kop duruşması 6 saat sürmüştür. Ben Atletizm Federasyonu'nu temsilen bulundum. IAAF ise 3 avukatı ile taraf olarak bulunmuşlardır. 3 CAS hâkimi, Süreyya Ayhan Kop’la ilgili 2004 yılında Edirne’den başlayıp, Amerika’ nın New Mexico/Albuquerque’de şehrinde WADA yetkililerince alınan numunenin pozitif çıkmasına kadar ki süreci ele almış, sözlü ve yazılı her savunmayı en ince detayına kadar değerlendirip, karşılıklı soru-cevapları dinleyerek ve dosyalardaki somut bilgilere, belgelere dayanarak karar vermişlerdir.

Federasyonu temsilen katıldığım bu dava duruşmasında, ne federasyon adına, ne de şahsi fikrim olarak “Süreyya Ayhan Kop’a ömür boyu ceza verilsin” asla söylemedim.

CAS Davasındaki tüm konuşmalar CAS kayıtlarında vardır. Evraklarda yazılıdır. Olayın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra olimpiyat öncesi federasyon ve şahsımla ilgili bu sözlerin arkasında farklı bir amaç taşıdıklarını düşünüyorum.

Federasyon olarak Süreyya Ayhan Kop’un hep yanında olmaya, sahip çıkmaya, kazanmaya çalıştık. Kötüledikleri bu federasyon, 2 yıllık ilk cezalarının bitiminden sonra 2007 yılında Avrupa kupasına ve dünya şampiyonasına hazırlanmaları için onları Amerika’ya 6 ay kampa gönderdi. Ama onlar Amerika’dan döndükten sonra yarışmalara katılmayı tercih etmediler. Ve maalesef onlar Atletizmden uzaklaşmayı, federasyonu kötülemeyi tercih ettiler. Spor kamuoyuna duyurur, şahsi olarak yasal haklarımı kullanacağımı bildiririm."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar