19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3372
EURO35.1875
ALTIN2243.8

Kedi Pençesinin Faydaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kedi Pençesinin Faydaları
Abone ol
İspanyolca ismi una de gato ile de bilinen bu bitki, Peru Amazon’da yabani olarak yetişir.

Kedi Pençesi Nedir

İspanyolca ismi una de gato ile de bilinen bu bitki, Peru Amazon’da yabani olarak yetişir. Bu bölgede yaşayan Yerliler yüzlerce yıldır, bağışıklık bozuklukları ve sindirim problemlerini tedavide kullanmışlardır.

Son zamanlarda kedi pençesi, AIDS virüsünün ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabilen immün destekleyici ünü nedeniyle bitkiler arasında bir süper star oldu.

AIDS virüsünün özellikle sinsi yanı, immün sisteminin hastalıklarla savaşan T hücrelerine darbe vurarak vücudun enfeksiyonlarla savaşma yeteneğini kösteklemesidir. 1993 yılında bir Peru gazetesinde yayınlanan küçük bir çalışmaya göre, AIDS hastalarının yedisinden beşi, genel gelişimin yanı sıra T hücrelerini de artıran kedi pençesi ekstresi almaktadırlar. Bununla birlikte kedi pençesi, herkeste işe yaramaz ve AIDS için bir tedavi olduğunu ileri süren doktorların yürüttüğü bir çalışma mevcut değildir. En iyisi, diğer terapilerin yanı sıra yararlı bir öğe olarak kullanmaktır.

Avrupalı araştırmacılar, kedi pençesini, AIDS için standart ilaç tedavisi olan AZT ile birlikte kullanmaktadırlar.

Kedi pençesi, potansiyel kanser tedavisi olarak da tanınır. 1988’de Lima’da Geleneksel İlaçlar Uluslararası Kongresinde Perulu doktorlar, yüzlerce kanser hastasının kedi pençesi ile başarılı şekilde tedavi edildiğini bildirdiler. Her ne kadar yenilikçi doktorlar, kanser tedavisine kedi pençesini dahil etseler de etkisini belirleyen herhangi klinik deneme yoktur. İmmün güçlendirici bir ajanın, vücuda kansere (diğer daha az ciddi hastalıklarla birlikte) karşı savaşta yardım etmesi mantıklıdır.

Kanser gibi yaşamı tehdit eden bir hastalık için bitkilerin ve diğer alternatif yöntemlerin yalnızca geleneksel tedavi ile birlikte kullanılmasını öneririm. Her şey kesin olarak açığa çıkana kadar yaşamlarınızla kumar oynamak istemezsiniz. Diğer yandan, eğer soğuk algınlığını ve gribi başınızdan atmaya yardım edecek bir immün destekleyici arıyorsanız kedi pençesi kışa hazırlanmak için immün sisteminizin ihtiyaç duyduğu şey olabilir.

Son zamanlarda bilim adamları, kedi pençesindeki arterite karşı etkili olmakla ünlenen doğal antiseptik izole ettiler. Şimdi birçok bitkisel arterit formülüne dahil edilmiştir.

Kedi Pençesinin Faydaları Nelerdir

* Bağışıklık sistemini destekler
* Antiseptik özellikleri bulunmaktadır
* Sindirim sitemine iyi gelir


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar