19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3415
EURO35.1222
ALTIN2238.7

Yüzünüz, Yaza Hazır Mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yüzünüz, Yaza Hazır Mı?
Abone ol

Dermatoloji UzmanıDr. Yelda Bice yaz öncesi cilt bakımlarına dair önerilerde bulundu.

“Yaz yaklaşırken yapılması gereken en önemli şey cildi güneşin olumsuz etkililerine karşı hazırlamak” vurgusu yapan Dr. Bice, cilt sağlığı ve güzelliğinin altın kurallarını anlattı.

‘’Kış mevsimini geride bırakmak üzere olduğumuz bu zaman diliminde cildimiz yaza hazır mı?’’ Dermatolog Dr. Yelda Bice verdiği altın kurallar ile hem sizi hem de cildinizi yaza hazırlıyor. “Yaz yaklaşırken en önemli şeylerden biri cildi güneşin olumsuz etkilerine karşı hazırlamak” diyen Bice “Yaz mevsimi yaklaşırken genel vücut sağlığımız ile ilgili yapmamız gerekenler kadar, sağlıklı bir cilt görünümü yönünden de birtakım önlemler almamız gerekmektedir. Aslında mevsim olarak baktığımızda mezuniyetler, düğünler gibi birçok özel tören ve günü de barındıran bir döneme giriyoruz. Bu noktada kişisel beklentiler yönünden cildin aydınlanması, daha parlak, sağlıklı ve genç bir cilt görünümü için istekler de beraberinde gelmektedir’’ ifadelerini kullandı.

“Güneş hasarını önlemede koruyucu ürünler ve nem ihtiyacını karşılamak büyük önem taşıyor”

Güneş koruyucu ürünlerle cilt üzerinde koruyucu barıyer oluşturmanın önemini vurgulayan Dr. Yelda Bice, ‘’ Bu noktada yapılabileceklerin başında özellikle bakım ürünlerinin ve güneşten koruyucu koruma faktörlü ürünlerin yeterli sıklıkta tekrarlarla kullanılması gelmektedir. Koruma faktörlü ürünler ile oluşabilecek güneş hasarı önlenebilmekte, ayrıca ürün kullanımı ile de cildin nem ihtiyacı da karşılanabilmektedir. Ama bunun yanında dışardan yardımlı medikal bakımlarla gerekli ürünlerin cilde iletilmesi, içerisinde cildin yapıtaşlarını uyarıcı ürünler ve antioksidanları da içeren mezoterapiler, somon DNA, nem oranını artırdığımız hyauronikasit içeren geçlik aşısı ve serumu gibi uygulamalar ve kişinin kendi kan hücrelerinden faydalandığımız PRP ile de dış etkenlere karşı cildi içerden onararak korumaya alabilmekteyiz. Bu enjeksiyon yöntemleri ile cilt altına direkt hedef dokuya ulaşabilmekteyiz. Bu uygulamaların, hem sıkılaştırıcı hem koruyucu etkilerinden faydalanabilmekteyiz‘’ dedi.

“Cilt yaşına uygun profesyonel anlamda yapılan dışardan cilt bakımları ile de destekler her yaş grubunda yapılabilmektedir” açıklamasında bulunan Bice, sözlerine şunları da ekledi “ Bunlar haricinde tabi ki genel vücut sağlığını koruma ve destekleme yönünde bol su içmek ve sağlıklı beslenmek yönünde yapılacak takviyelerde cilt ve genel vücut sağılığı için önemlidir.’’


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar