29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Yeni Yılda Cildinizi Yenileyin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Yılda Cildinizi Yenileyin
Abone ol
Yeni bir yıl yeni planları da beraberinde getirir. Kilo kontrolü, sigarayı bırakma, spor aktiviteleri ve iş düzenlemeleri derken cilt sağlığı genellikle ihmal edilir.

Yeni bir yıl yeni planları da beraberinde getirir. Kilo kontrolü, sigarayı bırakma, spor aktiviteleri ve iş düzenlemeleri derken cilt sağlığı genellikle ihmal edilir.


Ancak her geçen yılın cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olduğu unutulmamalıdır. Memorial Etiler Tıp Merkezi Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Zerrin Baysal, yeni yılda cilt detoksu hakkında bilgi verdi.



Cilt yaşınıza uygun yöntemler seçin

Ciltte kuruluk ya da fazla yağlanmaya bağlı görülen erken deri yaşlanması, bilinçsiz uygulamalar yerine cilt uzmanlarının uygun ürün önerileri ile engellenmelidir. Bu sayede deri tipine en uygun tedavi kısa sürede yapılabilmektedir. Kişinin cilt yaşı biyolojik yaşından fazla ise botoks, vitamin ve kollajen enjeksiyonu ya da peeling tedavisi ile cildi gençleştirmek mümkündür. Bu tedaviler kişinin kendisini iyi hissetmesini ve ışıltılı bir cilde sahip olmasını sağlamaktadır.

 

Sabah uyandığınızda 1-2 bardak su için

Günde an az iki litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak mümkündür.  Bitki çayları veya sebze suları da bu miktara dahil olabilir. Ancak alkol, çay, kahve, meşrubatlar ve asitli içecekler günlük su tüketim miktarının dışında tutulmalıdır



Cilt sağlığınız için fındık fıstık yiyin

Canlı ve ışıltılı görünümlü bir cilt için bol miktarda taze meyve ve sebze tüketmek gerekir. Ceviz, fıstık, fındık, kuru kayısı ve havuç cilde nem kazandırmaktadır.

Özel banyo yağları kullanın

Banyo yapılan ürünlerin kremli olması, özel banyo yağlarının kullanılması ve banyodan sonra nemlendirici kullanımı cilde ışıltılı bir görünüm vermektedir. Nemlendirici seçimi de cilt tipi ve mevsime göre uzman yardımı alınarak yapılmalıdır.

 

Selülitlerinizden kurtulun

Kilo ya da selülit problemlerine karşı bilinçsiz uygulamalar kişiye daha fazla zarar verebilmektedir. Doğru program alabilmek için kişinin yaşı, kilosu, yağ oranı, yaşam tarzı, ilaç alerjileri ve varislerinin olup olmaması çok önemlidir. Bu problemlere tek tip bir tedavi yaklaşımı söz konusu değildir. Herkes için uygun tedavi programı mutlaka uzman görüşüyle değerlendirilmelidir. Mezoterapi, egzersiz, kavitasyon gibi yöntemlerden hangisinin seçileceğine kişinin kendisi değil doktoru gerekli tetkikleri yaptıktan sonra karar vermelidir. Doğru ve dengeli beslenerek, metabolizmayı hızlandırmak, tuzlu ve yağlı gıdalardan uzak durmak, bol su tüketmek ve spor yapmak da selülitle savaş için vazgeçilmez bir önem taşır



Epilasyonu uzmanına yaptırın

İstenmeyen tüylerden konforlu bir şekilde kurtulmak herkesin hayalidir. Ancak her kıl tipi, kökten yok edilmeye uygun olmayabilir. Tüylerin rengi ve kalınlığı özellikle lazer epilasyon tedavilerine yanıt için önemli faktörlerdir. Özellikle internet ya da telefonla satış kanallarından alınan epilasyon programları başarısız sonuçları da beraberinde getirmektedir. Epilasyon, dermatoloji uzmanının değerlendirmeleri sonucu donanımlı merkezlerde yapılmalıdır. 

 

Sivilce ve izleri modern yöntemler ile tedavi edilebiliyor

Deride lekelenmeler, izler ve akneler için kişiye özel çözümler belirlenmelidir. İlaç tedavisi, lazer ve soyma teknikleri cilt için faydalı olabilmektedir. Yeni bir yıla girerken cilt sağlığı konusunda kararlı olmak ve sorununun tedavisinin olup olmadığını öğrenmek için mutlaka uzman doktor görüşüne başvurmak gerekir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar