20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Verem Haftası etkinlikleri başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Verem Haftası etkinlikleri başladı
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 71. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Dispanserinde yapılan tanıtım toplantısı ile başladı.

Osmaniyeİl Sağlık Müdürlüğü tarafından 71. VeremEğitim ve PropagandaHaftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Dispanserinde yapılan tanıtım toplantısı ile başladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz Başkanlığındaki programa, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hayri Sarı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Güney Cem Bülbüloğlu, Verem Savaş Derneği Başkanı Mehmet Ünal Besen ve İl Sağlık Müdürlüğü Halk sağlığı Hizmetleri Başkanlığı yetkilileri katıldı.

Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Murat İsmail Deniz tarafından katılımcılara; TüberkülozVerem hastalığı, teşhis ve tedavisi, Türkiye'de ve Osmaniye'de ki Tüberküloz hastalarına yaklaşım, sunulan hizmetlerin durumu hakkında bilgi verildi.

Deniz, ülkede verem hastalığının teşhis ve tedavisinin ücretsiz olarak yapıldığı, tüberküloz ve dirençli tüberküloz hastalarının tedavisinde kullanılan birinci ve ikinci seçenek tüberküloz ilaçlarının Sağlık Bakanlığınca temin edilerek ücretsiz olarak hastalara verilmek üzere sağlık kuruluşlarına dağıtıldığı dile getirdi.



İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ise halkın konuya dikkatini çekmek adına yapılacak faaliyetlerin planlanmasında Aile Hekimlikleri, Göğüs Hastalıkları Uzmanları, Verem Savaş Dispanseri ve Verem Savaş Derneği Başkanlığının uyum içerisinde çalışarak hastaların tespitinden tedavi sürecinin sonuna kadar ki dönemde koordinasyonun sağlanmasının önemli olduğu dile getirdi.

Öznavruz, ayrıca eğitim faaliyetlerinin tüm ildeki  yetişkin ve çocukları kapsayacak şekilde programlamaların verimli ve hastalığı eradike etme adına önemli bir adım olacağını söyledi. 

71.Dönem Verem Eğitim Ve Propaganda Haftası etkinlikleri kapsamında Alışveriş Merkezinde Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından Tüberküloz Farkındalık Stadı açılmış ayrıca hafta ile ilgili eğitim çalışmaları yapılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren “Sağlıklı Yaşam Aracı” ile ise  hafta boyunca İl Merkezi ve İlçeler gezerek halkı Verem hastalığı ve Veremle mücadele konusunda farkındalık amaçlı eğitim hizmetleri yapılmakta.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar