29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

Soğuk Algınlığı mı yoksa Boğaz Reflüsü mü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Soğuk Algınlığı mı yoksa Boğaz Reflüsü mü?
Abone ol
Soğuk havalar ile beraber gelen geniz akıntısı, öksürük, boğazda bir şey takılmış hissi acaba gerçekten soğuk algınlığı mı yoksa boğaz reflüsü mü?
Soğuk havalar ile beraber gelen geniz akıntısı, öksürük, boğazda bir şey takılmış hissi acaba gerçekten soğuk algınlığı mı yoksa boğaz reflüsü mü?

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Meltem Ergün, boğaz reflüsü hakkında önemli uyarılarda bulunuyor.

Geniz akıntısı, öksürük, boğazda bir şey takılmış hissi… Eğer bu belirtiler 4-5 gün- 1 hafta kadar sürüyorsa ve boğaz ağrısı eşlik eden hafif ateş, öksürük ve balgam varsa bu soğuk algınlığı olabilir. Ancak bu belirtiler uzun sürüyorsa, var olan kuru öksürük, defalarca antibiotik kürleri kullanılmasına rağmen geçmiyorsa, ses kısıklığı eşlik ediyorsa sizde de Boğaz Reflüsü olabilir!

Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması durumu olan reflü soğuk havalarda; kilo alımı, yenilen baharatlı yiyecekler, üşümemek için giyilen sıkı kıyafetler, stres, hareketsizlik gibi nedenlerden dolayı etkisini daha da fazla gösterebilir.

Gün içerisinde birkaç kere göğüs ağrısı, mideden ağza doğru ulaşan yanma hissi ve ağza gelen acı/ekşi sıvı oluyorsa reflü hastalığınız var demektir. Bu tipik belirtilerin yanı sıra özellikle soğuk algınlığı ile karıştırılan belirtiler olduğunun altını çizen Doç. Dr. Meltem Ergün, bu karışıklığın kişileri yanlış tanıya ve tedavi yöntemlerine de itebileceğini söyledi ve haftalar boyu geçmeyen kuru öksürük, ses kısıklığı, boğazda karıncalanma hissi, diş çürüklerinin Boğaz Reflüsü olup olmadığını anlamak için bir uzmana gidilmesi gerektiğini ekledi. Kişilerin bu gibi belirtilerde evde kendi kendilerine uygulayabilecekleri çeşitli çay kürlerinin de reflüyü daha fazla tetikleyebileceğinin altını çizdi.

Reflü tedavisinde önceliğin yaşam biçimini değiştirmek olduğunu söyleyen Ergün, dolu mide ile yatmamak, sigara ve alkol kullanmamak, azar azar ve sık yemek yemek, reflüyü tetikleyen acılı, baharatlı, salçalı, yağlı yemeklerden kaçınmak ve kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan portakalı aşırıya kaçmadan tüketmenin ilk yapılması gerekenler olduğu söyledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar