25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5242
EURO34.9846
ALTIN2433.4

Sigara Kullanma oranlarında düşüş yaşanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sigara Kullanma oranlarında düşüş yaşanıyor
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, “31 Mayıs Dünya tütünsüz günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, sigara kullanım oranında düşüş yaşandığını belirtti.
Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı, “31 Mayıs Dünya tütünsüz günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, sigara kullanım oranında düşüş yaşandığını belirtti.

Osmaniye Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Hayri Sarı yaptığı yazılı açıklamada;

“Tütün kullanımı, birçok sağlık sorununa yol açan, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında en önde gelen risk faktörüdür. Maruz kalanların normal yaşam süresini kısaltarak erken ölüme yol açan tütün ürünü kullanımı, halen dünya genelinde her 10 ölümden bir tanesinin sebebidir.

Dünyada yılda yaklaşık 6 milyon kişi tütün kullanımının neden olduğu sağlık sorunları yüzünden hayatını kaybetmekte, Ülkemizde ise en az 100.000 kişi tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle kaybedilmektedir.
Bu kadar zararlı ve tehlikeli bir ürüne karşı elbette kapsamlı ve etkin bir mücadele gerekmektedir. Tütün kullanımına bağlı hastalık ve ölümleri azaltmak amacıyla tütünle mücadelede, Ülkemizde 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un hayata geçirilmesiyle birlikte, bu alanda olumlu gelişmeler yaşanmaktadır.
 
Yürütülen '' Ulusal Tütün Kontrol Programı '' çerçevesinde tütünle mücadelede önemli başarılar elde edilmiştir. Yürütülen çalışmalar sonucunda 2008 yılında % 31,2 olan ülke genelindeki sigara kullanma oranının 2012 yılında % 27,1' e düştüğü görülmüştür.

Tütün kontrolüne yönelik yürütülen mücadelede, 31 Mayıs tarihi tütün ve tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin artırılması amacıyla tüm dünyada '' Dünya Tütünsüz Günü '' olarak kutlanmaktadır. Bu yıl kutlanacak 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliklerinin ana teması '' Tütünsüz Gençlik '' olarak belirlenmiştir.
 
Sigara kullanımı fiziksel, psikolojik ve davranışsal bir bağımlılık çeşidi olması nedeniyle elbette kolay değildir. Ancak gerekli danışmanlık desteğiyle beraber alınan farmakolojik tedavi sonucu mümkün olabilmektedir. Sigara bırakma tedavisinde kullanılan Bilimselliği kanıtlanmış ilaçlardan vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sigara bırakma ilaçlarının dağıtımı, İlimizde Osmaniye Devlet Hastanesi ve Düziçi Devlet
Hastanesinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerinde görevli hekimler tarafından  reçetelendirilerek dağıtımı yapılmaktadır.

Bu nedenle sağlıklı bir yaşam sürmeniz ve yeni bir başlangıç için hepinizi ALO 171 Sigara Bırakma Danışma hattını aramaya, İlimizde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniklerinden randevu almaya davet ediyoruz.
 
Sevdiklerinize en güzel hediyeniz sigarasız sağlıklı bir hayattır. Sigara ile savaşta geç kalmayalım ve Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza destek çalışmalarımız devam edecek olup bütün vatandaşlarımıza sigaradan arınmış sağlıklı bir yaşam dileğiyle.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar