29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3602
EURO35.0199
ALTIN2325.6

Sağlıklı bir vücut için ayak sağlığına önem verilmeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıklı bir vücut için ayak sağlığına önem verilmeli
Abone ol
OSMANİYELİ Usta Masör, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası bulunan Kemal Sarpkaya, vücuttaki bütün organlar ayakta saklı olduğunu belirterek, “Ayakaltındaki aksaklıkla organları da etkilemekte ve hastalıklara neden olmaktadır. Sağlıklı bir vücut için ayak sağlığına önem verilmelidir.” dedi.
OSMANİYELİ Usta Masör, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası bulunan Kemal Sarpkaya, vücuttaki bütün organlar ayakta saklı olduğunu belirterek, “Ayakaltındaki aksaklıkla organları da etkilemekte ve hastalıklara neden olmaktadır. Sağlıklı bir vücut için ayak sağlığına önem verilmelidir.” dedi.


Usta Masör Kemal Sarpkaya, basın mensuplarını da çekaptan geçirdi. Ayak tabanlarını kontrol ederek basın mensuplarını muayene eden Masör Sarpkaya, Osmaniyeli gazetecilerin sağlıklı ve turp gibi oldukların söyledi.


Alternatif Tıp Uzmanı Sarpkaya, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, bütün organların ayak tabanında toplandığını, ancak ayaktaki kavis sayesinde iç organların üzerine basmadan ve iç organları ezmeden yüründüğünü anlatarak, tedavinin de vücudun adeta bir maketi bulunan ayakaltından başlaması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi.
Kalbe bağlı organları besleyen büyük atardamarların ayak tabanında beyne bağlı organları besleyen küçük atardamarların da avuç içinde toplandığını ayak haritasında gösteren Sarpkaya, rahatsızlığı olan insanların ayağında veya elinde bir sorun olduğunu belirtti. Sarpkaya, bir çıkık bulunduğunu, bu çıkığın yerine getirilmeden gerçek tedavinin mümkün olmadığını iddia ederek, “Çıkığın yerine getirilmesinden sonra yapılacak masaj ve ilaç ise tedaviyi çabuklaştırır. Tahrip olan yıpranan hücre kendisini yeniler ve hasta kendisini kısa zamanda toparlar” dedi.


BOZULAN MEKANİZMA DÜZELMEDEN HASTALIK İYİLEŞMEZ
Kalbe bağlı organların sinir uçlarının ayakaltındaki boğumlarda, beyinle irtibatlı organların sinir uçlarının ise elde, avuç içindeki değişik boğumlarda toplandığını kaydeden Sarpkaya, bel ve boyun fıtığı gibi benzeri hastalıkların mekanik olduğunu, kahır ekseriyetinin vücut mekanizmasının bozulmasıyla, eklemlerin yuvasından çıkmasıyla, yerinden oynamasıyla alakalı olduğunu belirtti. Masör Sarpkaya, çıkığın yerine getirilmeden, yani eklem bölgesindeki organın yuvasına oturtulmadan yapılacak masajın ve ilaç tedavisinin geçici bir rahatlama verdiğine ve asla köklü çözüm olmadığına dikkat çekerek, “Geçici bir süre ağrı dinse ve rahatlama olsa da bir müddet sonra hastalık yeniden baş gösteriyor. Ben kendime özgü geliştirdiğim yöntemle, çıkan uzvun ayakaltı haritasında odak noktasını bularak yuvasına oturtuyorum ve Allah’ın izniyle hastalığı kökten çözüyorum” diye konuştu.


BÜTÜN SORUN KANLA İLGİLİ
Eklemin yerinden çıkmasıyla kanı taşıyan lenf damarın, sinirin düğümlendiğini ve kanın dolaşımını tamamlayamadığını belirten Sarpkaya, “Bütün hastalık kanla ilgilidir. Kan insan hayatının devamını sağlayan su gibidir. Nasıl ki; hayat suyla devam ediyor ve susuz hayat devam edemiyorsa; insan mekanizmasını çalıştıran ve piston görevini yapan kanın ulaşmadığı ve zorlayıp geri döndüğü bölgede tahribat olmakta, organlar aşınmakta ve yaşamını yitirmeye başlamaktadır. Mekanik olan hastalık vücuda ağrı ve sızı vermeye devam etmektedir. Allah’ın bana lütuf ettiği el maharetiyle çıkığı yerine getirerek düğümü çözüyor, tıkanan yolu ve kanalı açıyorum. El yordamıyla kanal açılınca ve kan dolaşımını tamamlayınca ağrı kesiliyor. Kısa bir zaman sonra o bölgedeki hücreler kendisini yeniliyor. Eğer hastalığın başlangıcı yeni ise tedavi kısa sürede tamamlanıyor. Hastalığın başlangıcı eski tarihe dayanıyorsa tedavi biraz zaman alıyor, onun için diyorum ki; ya hasta genç olacak veya hastalık genç olacak. Hastalar bana ne kadar erken gelirlerse, tedavileri o kadar çabuk ve kolay olur. Zaman uzadıkça hastalık müzminleşiyor ve tedavisi zorlaşıyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar