24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5221
EURO34.7878
ALTIN2428.5

Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite hayat biçimi olmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite hayat biçimi olmalı
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin herkesin hayat biçimi olması gerektiğini söyledi.
Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin herkesin hayat biçimi olması gerektiğini söyledi.

Obezite'nin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "Sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal veya aşırı yağ birikmesi" olarak tanımlanmakta olduğunu vurgulayan Dr. Boz," "Obeziteye neden olan 3 temel faktör; kötü beslenme, hareketsiz yaşam ve genetik nedenler olarak tanımlanmaktadır." dedi.

Türkiye'de hareketsiz yaşam tarzının giderek yaygınlaşmakta olduğunu belirten Boz, "Sağlık Bakanlığı tarafından 2011 yılında yapılan “Kronik Hastalıklar Risk Faktörleri Araştırması” na göre Türkiye genelinde kadınların yüzde 87'si, erkeklerin ise yüzde 77'sinin yeterli ölçüde fiziksel aktivite yapmadığı belirlenmiştir. Fiziksel hareketsizlik, günümüz toplumunda birçok kronik hastalığın oluşumuna yol açan sessiz bir epidemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) raporlarına göre fiziksel hareketsizlik birçok ülkede hızlı bir şekilde yaygınlaşmakta ve kanser, kalp-damar hastalıkları, şişmanlık, tip 2 diyabet, osteoporoz gibi birçok hastalığın artışına neden olmaktadır. Yetişkin bireyler için sağlığın kazanılması ve sürdürülebilmesi amacıyla günde 30 dakika ve haftada 5 gün fiziksel aktivite  yürüyüş gibi yapmak yeterlidir." diye bilgi verdi.

Tüm maddi manevi kayıpları önlemenin en önemli yolunun obeziteyi önlemek olduğunu kaydeden Dr. Boz, "Bu amaçla obezite ile mücadele, anne karnından başlayarak hayatın sonuna kadar sürdürülmesi gereken bir zorunluluktur. Bu nedenle, günlük yeme alışkanlıklarının sağlıklı yöne kaydırılması, fiziksel aktivite düzeyinin yükseltilmesi ve diğer sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması, gerek önleme gerekse tedavide önem taşımaktadır" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar