20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Saçı soğuklar değil stres döküyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saçı soğuklar değil stres döküyor
Abone ol
Saç dökülme şikayetlerinin arttığı kış aylarında uzmanlar, asıl dökülmeye hava ısısındaki düşüşlerin değil, stresin neden olduğunu bildirdi.
Saç dökülme şikayetlerinin arttığı kış aylarında uzmanlar, asıl dökülmeye hava ısısındaki düşüşlerin değil, stresin neden olduğunu bildirdi.

LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam: “Hassas yapıdaki saç telleri mevsim değişiklikleriyle yıpranabiliyor. Ancak asıl dökülme sebebi stres”

Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde çok sayıda kişi elektriklenen, kabaran ve şekle girmeyen saçlarından dert yanıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan değişimlerin saç dökülmelerinde artışa neden olduğu düşünülürken, trikologlar saç dökülmesinde sanılanın aksine soğukların değil, kış aylarındaki stresin daha etken olduğunu belirtiyorlar.

GeoMASS Trikoloji AR-GE Laboratuvarı’nda kişisel ihtiyaçlara göre, tamamen bitkisel içerikli şampuanlar üreten LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, soğuk hava dalgalarının saçlar diplerinde kurumalara neden olduğunu ancak dökülmelerin başlıca sebebinin stres olduğunu bildirdi.

Gündelik hayatın her alanında stresin hakim olduğunu dile getiren Sam, “Hassas yapıdaki saç telleri mevsim değişiklikleriyle yıpranabiliyor. Ancak asıl dökülme sebebi stres. İşsizlik, geçim sıkıntısı ya da sevdiğiniz bir kişinin ölümü gibi olayların psikolojik etkileri bir süre sonra vücudumuzdaki immun sisteme de yansıyor ve saç dökülmeleri meydana geliyor” dedi.

Psikolojik etkilerin saç sorunlarıyla yakından ilgisi olduğunu söyleyen Talat Sam, yaşanan stresli olayların saçlara olan etkilerinin uzun bir zaman sonra ortaya çıkabileceğine işaret etti.

Sam, “Stresin neden olduğu saç dökülmelerinin çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Bir kişi yaşlılık dönemine girdiği ve hormonal değişimler yaşadığı için de stresli olabilir, çok sevdiği bir yakınını kaybettiği için de. Bu unsurlar dengesiz beslenme gibi etkilerle bir araya geldiğinde de saç dökülmelerinde artışlar gözlenebilir” dedi.

Stres ve diğer etkenlerin birleşmesiyle dökülmeye başlayan saçlara doğal bakımlar uygulanması gerektiğini kaydeden Talat Sam, saçın protein, demir, çinko gibi maddeleri almasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

-Stres kaynaklı saç dökülmelerinde en büyük kurtarıcı at kuyruğu-

GeoMASS Trikoloji AR-GE Laboratuvarı’nda dökülmeye meyilli saçlar için yüzde 100 bitkisel içerikli şampuanlar ürettiklerini anımsatan Talat Sam şunları söyledi:

“Özellikle at kuyruğu otu bitkisinden ürettiğimiz Revox At Kuyruğu şampuanı en çok tercih edilen şampuanlarımızın başında geliyor. Saç çıkmasını tetikleyen ve saçlardaki dökülmeyi büyük ölçüde azaltan Revox At Kuyruğu, kırılan saçları onarırken, kepeklenme sorununun da önüne geçiyor. Stresin neden olduğu saç dökülmelerinde Revox At Kuyruğu şampuanı saç dökülmesi sorunu yaşayanların en büyük kurtarıcısı.”

Revox şampuan gruplarının aylar süren güvenirlilik testlerinden başarıyla geçtiğinin altını çizen Talat Sam, İsviçre’de bulunan AB’den bağımsız enstitü tarafından yapılan araştırmalarda 98,8 oranında başarılı olduklarını kaydetti. Sam, sadece yetkili eczaneler ile internet üzerinden satış yaptıklarının altını çizerek, taklit ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar