20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

O2 Spor Salonun’ndan “Diyet Şenliği”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
O2 Spor Salonun’ndan “Diyet Şenliği”
Abone ol
Osmaniye’de hizmet veren Oksijen (O2) Spor salonu bir ilki gerçekleştirerek “Diyet Şenliği” etkinliği düzenledi.
Osmaniye’de hizmet veren Oksijen (O2) Spor salonu bir ilki gerçekleştirerek “Diyet Şenliği” etkinliği düzenledi.

Oksijen Spor Salonu’nun Devlet Bahçeli Bulvarın’daki “Bulvar Şubesi”nde gerçekleşen etkinlikte Diyetisyen Özge Bulanık sağlık ve beslenme konularında sunum yaptı.


                     Diyetisyen Özge Bulanık


İşletmeciliğini Ömür Öktem’in yürüttüğü Oksijen Spor salonundaki etkinliğin açılışını yapan Kariyer kişisel Gelişim Uzmanı ve Yaşam koçu Gülşen Aslan, katılımcıları selamlarken; “Oksijen Spor salonu bünyesinde personel koçluğu yapıyorum. Hepiniz değerlisiniz ve hoş geldiniz. Bugün ve bu günden sonra Diyet yapmak şenliktir, yasaklar bütünü değildir. En önemlisi neyi ne kadar ve nasıl yiyeceğimizdir.



Diyet yap, spor yap, sağlığı vücuduna davet et diyoruz. Diyetisyen Özge Bulanık’ın bizler için hazırladıkları Osmaniye’de bir ilki gerçekleştirdikleri Diyet Şenliği’ne hoş geldiniz.”dedi.
Sunumunu yapmak üzere sahneye gelen Diyetisyen Özge Bulanık, katılımcıların dikkatle dinlediği sağlık ve beslenme konularına değindi.

Diyetisyen Bulanık konuşmasında, Kadınlara zayıflama, beslenme, sağlık üzerine sunum yaparken, sağlıklı ve uzun süreli olarak beslenme, besinlerin tanımı üzerine örnekler verdi.

Besin değerleri üzerine sözlerini sürdüren Bulanık, insan vücudunun yüzde 70’inin sudan oluştuğunu belirterek, boy ve kilo oranına göre suyun içilmesini, suyun özellikle aç karnına içilmesini önerirken, yeterli ve dengeli beslenme yöntemleri hakkında da bilgilendirme yaptı.



Dengesiz beslenmenin zararları üzerinde duran Bulanık, yeterli ve dengeli beslenme yollarını anlatırken, besin gruplarından örnekler verdi. Peynirin protein, zeytinin ise yağ grubundan, et, yumurta ve kuru baklagillerin vitamin özelliklerine değindi.

Besinlerin insan vücudunda ne işe yaradığına da değinen Diyetisyen bulan, hücrelerin yenilenmesi için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Süt ve süt ürünlerinin özellikleri, kullanma yöntemleri, protein özellikleri ve vücuda yararları üzerine sunumunu sürdüren Bulanık, çocukların ve yetişkinlerin yemesi gereken besinlerle ilgili de örnekler verdi.
Hamur işleri, sebze ve meyvelerin kontrollü yenilmesine de değinin Bulan, az ve öz yenilmesini anımsatarak, her yararlı olanı fazla tüketmenin de zararlarını anımsatarak, zeytin yağının yararlı olduğunu düşünerek fazla tüketilmesinin de doğru olmadığına değindi.



Yapılan sunumdan memnun olan kadınlar yeterli ve dengeli beslenme konusunda düzenlenen etkinlikten dolayı Oksijen Spor Salonu işletmecilerine ve sunumu gerçekleştiren Diyetisyen Özge Bulanık’a teşekkür ettiler.


              O2 Spor Salonu İşletmecisi Ömür Öktem

O2 Spor Salonu İşletmecisi Ömür Öktem ise, böylesi etkinlikleri Osmaniye’de sık sık yapmak istediklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti. Öktem, spor Salonunun her yaştan insanlara açık olduğunu belirterek, sağlıklı ve uzun ömürlü yaşam için insanların spor yapmalarını önerdiklerini belirtti.

Öktem, Osmaniye’deki Spor salonlarından sağlıklı, dengeli beslenme ile birlikte vücut hareketleri konusunda her yaştan insanların kendilerine gelmeleri halinde gerekli yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar