17 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5089
EURO34.5779
ALTIN2493.0

Lenf Ödem tedavisi Kahramanmaraş’ta da yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lenf Ödem tedavisi Kahramanmaraş’ta da yapılıyor
Abone ol
Proteinden zengin sıvının dokular arasında birikmesiyle ortaya çıkan bir durum olan Lenf Ödem’in tedavisi Kahramanmaraş’ta klinik bazda Fizyosense Duyu Bütünleme ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde de yapılıyor. 

Proteinden zengin sıvının dokular arasında birikmesiyle ortaya çıkan bir durum olan Lenf Ödem’in tedavisi Kahramanmaraş’ta klinik bazda Fizyosense Duyu Bütünleme ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde de yapılıyor. 

Lenf Ödem tedavisinin Kahramanmaraş’ta yapıldığının bilinmemesi nedeniyle bir çok hasta şehir dışına gidiyordu.

Oysa Lenf Ödem tedavisi Kahramanmaraş’ta klinik bazda Fizyosense Duyu Bütünleme ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde başarıyla gerçekleştiriliyor.

Fizyosense Duyu Bütünleme ve Sağlıklı Yaşam Merkezi Fizyoterapistlerinden Zeynep Büyükardıç, halk arasında Fil Hastalığı olarak da bilinen Lenf Ödem Hastalığının tanı, tedavi ve tedavi sonrası sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fizyoterapist Zeynep Büyükardıç, “Lenf Ödem, proteinden zengin sıvının dokular arasında birikmesiyle ortaya çıkan kronik ödem durumudur. Lenf ödem doğuştan lenf sisteminin yetersiz oluşuyla kişinin hayatında ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabileceği gibi kanser cerrahisi ve radyoterapi sonrası da görülebilir.

Bu müdahaleler sonucu hastanın lenf nodülleri bölgeyi kanserli hücrelerden temizlemek amacıyla cerrahi yöntemlerle çıkarılır” dedi. Bunun sonucunda ödemin; kişinin kolunda, bacağında veya genital bölgesinde birikmeye başladığını ifade eden Büyükardıç, “Kolda veya bacakta ağırlık hissi oluşturur. Ödem sebebiyle kişi uygun kıyafet, ayakkabı bulmakta zorlanabilir, konforu azalır ve yaşam kalitesi düşer” değerlendirmelerinde bulundu.

LenfÖdemtedavisinde erken teşhisin önemine dikkat çeken Büyükardıç, şu açıklamalarda bulundu: “Lenf Ödem tedavisinde erken teşhis çok önemlidir ve tedavisi uzman fizyoterapistler tarafından yapılmalıdır.

Kompleks boşaltıcı fizyoterapi olarak adlandırdığımız bu tedavi manuel lenf drenajı, cilt bakımı, bandajlama ve kişiye özel egzersiz olmak üzere 4 aşamadan oluşmaktadır ve bu tedavi yaklaşık 3-4 hafta boyunca her gün olmak üzere sürmektedir.

Daha sonra kişiye özel ölçülerde yapılan bası giysisi-çorabı ile bu tedavinin başarısının korunmasını hedeflemekteyiz.

Lenf Ödem kronik bir hastalıktır ve eğer hasta düzenli bir şekilde her gün bası çorabını giyip egzersizlerini yaparsa konforlu bir şekilde hayatını sürdürebilmektedir.

Kahramanmaraş’ta Fizyosense Duyu Bütünleme ve Sağlıklı Yaşam Merkezimizde lenf ödem tedavisi yapılmaktadır.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar