19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Hollywood Gülüşü ile Yüz İfadeniz Değişsin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hollywood Gülüşü ile Yüz İfadeniz Değişsin
Abone ol
Hollywood Gülüşü günümüzde, dünyada diş hekimlerinden en çok talep edilen tedavi şekli haline geldi.

Hollywood Gülüşü günümüzde, dünyada diş hekimlerinden en çok talep edilen tedavi şekli haline geldi.

Aşındırma yapmadan uygulanan yöntemlerle dişler artık çok daha estetik bir görünüm kazanıyor.

Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Doğruer’e göre, estetik bir gülümseme kişiyi daha çekici hale getirirken, sosyal hayatta da pozitif bir etki yaratıyor.

Günümüzde diş estetiğine verilen önem giderek artıyor, insanlar konuşurken ve özellikle gülümsedikleri zaman Hollywood yıldızları gibi beyaz ve estetik dişlere sahip olmak istiyorlar.

Okan Üniversitesi Diş Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Işıl Doğruer, ideal gülüşü tanımlamanın, kültürler ve bireyler arası farklılıklardan dolayı çok zor olduğunu; ancak Amerikan sinemasının dünyaya tanıttığı ve “Hollywood Gülümsemesi” olarak bilinen bembeyaz, simetrik ve sağlıklı dişlerden oluşan gülümsemenin dünyadaki hemen her birey tarafından istenir hale geldiğini söylüyor.

Kusursuz Gülümsemeye Sahip Olun
Estetik algısı kişiden kişiye değişen bir faktör olmasına rağmen Doğruer, estetik ideal gülüşü şöyle tanımlıyor: “Estetikten kasıt; çürüklerden, renklenmiş ve kırık dolgulardan, arası ayrık ve eksik dişlerden, kanamalı ve şiş diş etlerinden arınmış, beyaz ve yüzle orantılı dişler ile dudak ve dişlerle orantılı pembe diş etlerine sahip olma durumudur. Kısacası Hollywood gülüşü kusursuz gülüştür.”

Sadece Dakikalar İçinde Mükemmel Gülümsemeye Sahip Olun
Hollywood Gülüşünün oluşturulması, yoğun iş temposunda çalışan kişilerin de kısa sürede uygulayabileceği bir işlem. Güçlü yapıştırma sistemlerinin gelişmesi, lamina'ların günlük hayatımıza girmesini sağladı. Diğer estetik işlemler de kusursuz bir görünüm için sık kullanılır oldu. Bunun yanı sıra lazer teknolojisinin gelişmesiyle dişetleri-dudak sadece dakikalar içinde düzenlenebiliyor. Bu sayede tedavi süreleri eskisine oranla çok kısaldı.

Kişiye Özel Bir Uygulama
Işıl Doğruer, gülüş tasarımı işlemini, bilimsel ve sanatsal birçok kurala bağlıyor: “Bu kurallar, muayene sırasında hastadan toplanan veriler, teşhis modelleri, bilimsel ölçümlerden elde edilir. Güzellik algısı, ırklar ve kültürlere göre değişse de güzelliğin temel sanatsal kavramları mevcuttur ve başarılı bir gülüş tasarımı için bu kurallar da dikkate alınmalıdır.”

Başarılı, sağlıklı ve fonksiyonel bir gülüş tasarımı elde etmek için gülüş tasarımını sırasında unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta da gülmenin kaslar, kemikler, eklemler ve çevre yumuşak dokular gibi birçok yapının birbiriyle ilişkisi sonucu oluştuğudur. Gülümsemenin bu kadar farklı dokuyu ilgilendirmesi nedeniyle ideal bir gülüşün oluşturulması, ortodonti, ortognatik cerrahi, plastik cerrahi, periodontal tedavi ve rstoratif diş hekimliğini içeren multidisipliner bir yaklaşımı gerektiriyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Estetikten Önce Geliyor
Doğruer, estetik amaçlı diş hekimine başvuran kişiler için önemli bir de hatırlatma yapıyor: ‘Hekimine başvuran kişilerin büyük çoğunluğunun önceliği parlak ve estetik bir gülümsemeye sahip olmak. Ancak bizim, öncelikli amacımız hastanın ağız sağlığının korunması ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. Bu nedenle tedavi planlamalarını gerçekleştirmeleri büyük öneme sahiptir’’

Estetik Gülüş Tasarımında Uygulanan İşlemler
Ortodonti ile diş dizisindeki çapraşıklar giderilir.
Dişlerin arasındaki boşluklar, dişler kesilmeden kapatılır.
Diş etindeki problemler ve seviye düzensizlikleri ortadan kaldırılır.
Dişlerle dudak/yanak arasındaki uyum sağlanır.
Kırık ya da çapraşık dişler kompozit veneer, seramik veneer ya da zirkonyum kaplamalar ile tedavi edilir.
Yine kırık dişlerin, diş dokularından madde kaldırılmadan, estetik kompozit restorasyonlarla restore edilir.
Rengi bozuk olan dişlere beyazlatma yapılır.
Eksik dişlerin yerlerine implantlar ya da köprü protezleri yapılarak eksiksiz bir diş dizisi elde edilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar