19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

"Diş eti büyümelerinde ilk adım ağız temizliği ve bakımı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Diş eti büyümelerinde ilk adım ağız temizliği ve bakımı"
Abone ol
Bakırköy Hospitadent Diş Hekimi Salıcı: "Diş eti büyümelerinde tedavide ilk adım, ağız temizliği ve bakımının sağlanmasıdır. Ana sebep ortadan kaldırılmadan , tedavi edilen diş eti büyümelerinin tekrarlama yüzdesi yüksektir" dedi.

BakırköyHospitadentDiş Hekimiİpek Salıcı, diş eti büyümelerinde tedavide ilk adımın ağız temizliği ve bakımının sağlanması olduğunu belirterek, ana sebep ortadan kaldırılmadan, tedavi edilen diş eti büyümelerinin tekrarlama yüzdesi yüksek olduğunu bildirdi.

Salıcı, yazılı açıklamasında, sağlıklı diş etlerinin mercan pembesi renginde, sıkı, tıknaz ve portakal kabuğu görüntüsünde olması gerektiğini belirtti.

Sağlıklı diş etlerinin kanamasız olduğuna dikkati çeken Salıcı, "Fırçalama ya da diş ipi kullanımında kanama olmaz. Dişler, kök başlangıcında saran ve konturlarını takip eden bir diş eti sınırına sahiptir. Aynı zamanda sağlıklı diş etlerinde kırmızılık, şişkinlik ve enfeksiyonda yoktur. Yetersiz ağız hijyeni başta olmak üzere diş eti büyümesinin bir çok sebebi vardır. Diş eti büyümesi, diş etinin dişin yüzeyine doğru ilerlemesi ve yanına doğru kabarması şeklinde görüntü verir." bilgisini paylaştı.

Salıcı, bulaşıcı olmayan ve pek çok nedenden kaynaklanan diş eti büyümelerinin her yaş grubu hastada görülebileceğini ve diş eti büyümesinin nedenleri arasında yetersiz fırçalama kaynaklı diş eti iltihabı, İlaç kullanımı, vitamin eksikliği ve hormonal etkilerin olduğunu bildirdi.

Diş eti büyümesine sebep olan diğer nedenlere değinen Salıcı, yetersiz ağız hijyenine ilave olarak ağız solunumu, ortodontik tedavi, uyumsuz dolgu ve protezler, besin gömülmeleri diş etleri arasına yemek kaçması, diş eti sınırında çürük ile oluşan boşluk olmasının da diş eti büyümelerine sebep olabileceği işaret etti.

"Hamilelik döneminde diş etlerine müdahale edilmez"

Salıcı, şunları kaydetti:

"Hamilelik dönemi diş eti büyümeleri oluşan hormonal değişikliğe ilave olarak yetersiz ağız bakımından dolayı meydana gelir.

Hamilelik döneminde diş etlerine müdahale edilmez. Ağız hijyenine özen göstererek iltihabın eşlik etmemesine özen göstermek önemlidir. Diş eti büyümesinin ana sebebi tespit edildikten sonra ona göre tedaviye devam edilmelidir. İlaç kaynaklı büyümelerde doktor ile görüşülerek ilaç değişikliği yapılabilir.

Hastanın düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanma alışkanlığı kazanması sağlanmalıdır. Diş eti büyümelerinde tedavide ilk adım, ağız temizliği ve bakımının sağlanmasıdır.

Ana sebep ortadan kaldırılmadan, tedavi edilen diş eti büyümelerinin tekrarlama yüzdesi yüksektir. Tedavide diş taşlarının uzaklaştırılması yetersiz ise ileri tedavi yöntemleriyle kök yüzeyinin temizlenmesi gerekir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar