19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1206
ALTIN2239.3

Çalıkoğlu: "Endişe duyuyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalıkoğlu: "Endişe duyuyoruz"
Abone ol
Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof Dr Emel Erdal Çalıkoğlu: "Basında yer alan vakalar buz dağının sadece görünen kısmı.

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof Dr Emel Erdal Çalıkoğlu: "Basında yer alan vakalar buz dağının sadece görünen kısmı. Bize başvuran estetik ve kozmetikişlem mağduru hasta sayısı ne yazık ki basına yansıyan haberlerden kat kat fazla. Bu durum bizi halk sağlığı açısından endişelendiriyor." dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Adana'da bir güzellik merkezinde, vücuduna lazer epilasyon yaptıran bir vatandaşın, kalıcı yanıklar oluşması sonucu güzellik merkezini dava etmesinin gündem olması üzerine Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof Dr Emel Erdal Çalıkoğlu şöyle konuştu:

Lazer epilasyonu sadece tıbbi işletme yapabilir

"Kuaför, güzellik salonu gibi tıbbi işletme olmayan yerlerde lazer epilasyonişlemi yapılması kesin olarak yasaktır. Bu iş yerlerinde ancak tıbbi cihaz kategorisinde olmayan IPL (fotoepilasyon) cihazları o da sadece epilasyon amacıyla kullanılabilir. Oysa neredeyse her sokak başında lazer epilasyon yapan bir güzellik salonu mevcut. Bu durum halkımızın sağlığını olumsuz yönde etkiliyor çünkü hekim kontrolünde yapılmayan lazer uygulamaları ciltte ciddi yanık, kalıcı iz ve lekelenmelere yol açabiliyor. Derneğimize merdiven altı tıbbi estetik uygulamalar ve lazer yanıkları ile ilgili her geçen gün daha çok sayıda mağdur edilmiş hasta başvuruyor.

Denetlemelerin İl Sağlık Müdürlüklerine verilmesi olumlu

Basında yer alan vakalar buz dağının sadece görünen kısmı. Bize başvuran estetik ve kozmetik işlem mağduru hasta sayısı ne yazık ki basına yansıyan haberlerden kat kat fazla. Bu durum bizi halk sağlığı açısından endişelendiriyor. Son yasal düzenlemeler ile güzellik salonu ve kuaförlerin denetimleri yeniden İl Sağlık Müdürlükleri'ne verildi. Bu gelişmeyi olumlu buluyoruz ve İl Sağlık Müdürlüklerimizin bu alandaki denetimlerini artırmasını istiyoruz.

Gönüllüyüz yeter ki merdiven altı bitsin

Bu denetimlerde dermatoloji uzmanlarımız talep edildiği takdirde hiç kuskusuz gönüllü olarak Sağlık Müdürlüklerimize yardımcı olacaktır. Merdiven altı estetik ve kozmetik uygulamaların son bulması için başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere ilgili tüm kurumlarla işbirliği yapmaya hazırız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar