18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5406
EURO34.7753
ALTIN2488.8

Botoks mu, Örümcek Ağı estetiği mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Botoks mu, Örümcek Ağı estetiği mi?
Abone ol
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan estetik cerrahi alanında popüler uygulamaları ve bireylerin estetik cerrahiye bakış açılarını özetleyen raporda, burun ameliyatları ve medikal uygulamalarda ise botoks birinciliğin sahibi. Fakat Türkiye’de durum biraz farklı
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan estetik cerrahi alanında popüler uygulamaları ve bireylerin estetik cerrahiye bakış açılarını özetleyen raporda, burun ameliyatları ve medikal uygulamalarda ise botoks birinciliğin sahibi. Fakat Türkiye’de durum biraz farklı

İngiliz Estetik ve Plastik cerrahi enstitüsünün yaptığı araştırma sonrasında, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur konuyla ilgili olarak Türkiye’nin en popüler estetik cerrahi işlemlerini değerlendirdi. “Türkiye’de de çok farklı değil, burun estetiği bizde de birinci sırada yapılan estetik müdahalelerdendir. Fakat medikal uygulamalara baktığımızda botoks kadar Örümcek Ağı estetiği de yapılıyor. İnsanlar zamanı durdurmak istiyor. Örümcek Ağı estetiği de bu koşulları son derece naif bir şekilde ameliyatsız olarak sağlayan pratik uygulamalar arasında yer alıyor” dedi.

Örümcek Ağı Estetiğinin tedavi edici özelliği de var

“Aslında botoksla Örümcek Ağı Estetiğini karşılaştırmamak gerekir. İkisi birbirinden çok farklı prosedürlerdir. Botoks herhangi bir tedavi ya da iyileştirme yapmaz sadece çizgilerin belirgin hale gelmemesini ya da erken müdahale ile oluşmamasını sağlar. Fakat Örümcek Ağı estetiğinde, cilt altına örülen ağın, cildin toparlanmasına, kolajen üretmesine teşvik edici bir yapısı vardır. 6 ay içinde yerleştirilen ipler erir ve cilt alt dokusu kendi ağını örerek, doğal bir gençleşme süreci başlatır. Cilt gerilir, canlanır ve form kazanır, üstelik hastanın kendi doğal kontürünü bozmadan bu etkiyi yapar” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, tekniğin botoks kadar tercih edilen ameliyatsız medikal estetik tekniği olarak kaydedildiğinin altını çizdi.

Örümcek Ağı Estetiği çok sevildi çünkü…

Cihantimur ayrıca “İster medikal uygulamalar olsun, ister cerrahi müdahaleler olsun, artık insanlar estetik cerrahi kliniklerini çevrimiçi kaynaklardan araştırıyor ve mutlaka tavsiyelere, öncesi ve sonrası fotoğraflara dikkat ediyorlar. İnsanlar cömertçe sosyal medyada fikirlerini dile getiriyorlar. İşte Örümcek Ağı Estetiğinin de bu denli sevilmesinin nedeni aslında tanımadığı insanlardan gelen olumlu eleştiriler, yorumlar. Örümcek Ağı estetiğinden memnun kalmayan hastalarımız azınlıkta ve bu azınlıkta fikirlerini beyan ediyor, mutlaka onlarla da ortak paydada birleşiyoruz. Tekniğin uygulama sonrası çekilen görüntüleri ve yaptıranların mutlu, pozitif tavırları insanların Örümcek Ağı estetiğine olan güvenlerini perçinliyor” açıklamasında bulundu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar