19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Aşırı Terlemenin Tedavisi Mümkün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşırı Terlemenin Tedavisi Mümkün
Abone ol
Sıcaklar here geçen gün artıyor ve herkes aşırı terlemekten dert yanıyor.

Sıcaklar here geçen gün artıyor ve herkes aşırı terlemekten dert yanıyor.

Aşırı terleme hem sosyal hayatta hem de iş hayatında pek çok soruna yol açabiliyor.

Öncelikle kişinin hayatını olumsuz etkilediğini söyleyen Liv Hospital Estetik, Plastik ve Rekonstriktüf Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Turgut “Sosyal hayat ve özel hayat terlemeden olumsuz etkilenir. Sosyal hayattan bile uzaklaşır” diyor. Prof. Dr. Gürsel Turgut aşırı terlemenin tedavisini anlattı.

Kıyafetlerde de bozulma yapar

Terleme vücut ısımızı normalde tutmak için gereklidir. Ancak bazı durumlarda normalden daha fazla olur ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Terleme kişinin kıyafetlerinde bozulmaya yol açar. Vücutta kötü bir koku oluşmasına neden olur. Tüm bu sorunlar kişinin sosyal hayatını ve özel hayatını etkiler. İşte bu durumda aşırı terlemeden bahsedilebilir. Örneğin avuç içi terlemelerinde kişi eliyle herhangi bir şey tutamaz, kimseyle tokalaşamaz, sürekli elerini saklama ihtiyacı duyar.

Neden aşırı terleme olur?

Normal koşullarda ciltte her yer terler. Ancak aşırı terleme olarak tabir edilen durumlarda özellikle en çok yüz, koltukaltı, avuç içi ve ayak tabanlarında görülür. Bu bölgeler ter bezlerinin en yoğun olduğu bölgelerdir. Beyinden gelen sinyallere daha duyarlıdır. Terleme iki şekilde ortaya çıkar. Birincil (esansiyel) terleme; psikolojik faktörler, stres,utanma, heyecan gibi duygusal değişikliklerde oluşan aşırı terleme durumu. Diğeri ikincil (sekonder) terleme; altta yatan bazı hastalıklar (tiroid hastalıkları, menopoz dönemi, yüksek tansiyon, nörolojik bazı hst..), ilaçlar, alkol, kafein gibi maddelere bağlı ortaya çıkan aşırı terleme durumu.

Aşırı terleme nasıl tedavi edilir?

Aşırı terleme tedavisinde ilk tercih edilecek yöntem terlemeyi önleyici krem, deodorant ve solüsyonların kullanımı olmalıdır. Ancak bu yöntemlerin sürekli ve uzun süreli kullanımı gereklidir ve etkileri çoğu zaman yetersizdir. Aşırı terleme tedavisinde iyontoforez yöntemi kullanılabilir. Elektrik akımı yoluyla terlemeyi önleyen bir metoddur. Ancak koltukaltı terlemelerinde uygulanamaz. Aşırı terleme tedavisinde en etkin tedavilerden biri botoks injeksiyonlarıdır. Özellikle yüz, koltukaltı ve avuç içi bölgelerinde tek seans ile terleme tamamen kaybolur. Botoksun etkisi 6-8 ay kadar sürmektedir. Botoks işlemi 15 dakikada uygulanır, herhangi bir anestezi gerektirmez. Tedavinin yan etkisi yoktur. Aşırı terleme tedavisinde cerrahi operasyonlar da uygulanır. Terleme bölgesindeki ter bezlerinin çıkarılması ya da terlemeye neden olan sinirlerin bloke edilmesi yoluyla terleme tedavi edilir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar