19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7806
ALTIN2491.7

Zorunlu Trafik Sigortasında beklentiler suya düştü.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zorunlu Trafik Sigortasında beklentiler suya düştü.
Abone ol
Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylamasından sonra araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası ücretlerinde düşüş beklentisi suya düştü.
Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylamasından sonra araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası ücretlerinde düşüş beklentisi suya düştü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Küçük Sigorta Aracılık Hizmetleri Müşteri temsilcisi Şengül Özer Güç,  Zorunlu Trafik Sigortası primlerinde düşüş varmış diye birçok araç sahibi kulaktan dolma bilgilerle bize geliyorlar. Dedi.

Şengül Özer Güç, “ Cumhurbaşkanımızın onayladığı ve yürürlüğe giren Torba yasa bu beklentiyi maalesef karşılamadı ama en azından zorunlu trafik sigortası primleri artık yükselmeyecek. Yasalaşan kanun primlerin artışının önünü de kapatmış oldu. Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle önceki yasada boşlukta kalan üç maddede açıklığa kavuşmuş oldu.

Örneğin; Ehliyetsiz ve alkollü bir sürücü kazaya karıştı. Eski uygulamada sigorta şirketleri mağduriyeti ortadan kaldırıyordu ancak sürücüye biz bu mağduriyeti ortadan kaldırdık bize geri ver diyordu bu uygulama kaldırılmıştı tekrar yürürlüğü girdi. Kazdaki kusuru sigorta şirketleri yerine artık mahkeme veya bilirkişi tespit edecek. Bir başka konu olan tazminat hesaplama yöntemi ile ilgili olan değişiklik. Bu konuda kazada yaralanan veya hayatını kaybedenin yaşı, mesleği, emekliliğine ne kadar kaldı gibi pariteler göz önünde bulundurularak bir tazminat hesaplama yöntemi kullanılıyordu. Ancak mahkemeler aynı kazalar için farklı kararlar alabiliyordu.

Tazminatlar standart bir hesaplama ile adil bir düzene oturtuldu. Üçüncü değişiklik ise mağdurların önce sigorta şirketine başvurması yönünde oldu. Önce mağdur hemen sigorta şirketine mahkeme açabiliyordu şimdi ise önce sigorta şirketine müracaat edecek on beş iş günü içerisinde sonuç alamazsa mahkeme yolu açık olacak şeklinde düzenleme getirildi.” Dedi.

Şengül Özer Güç, Sigorta primlerinin düşmesi için önce vergi kaldırılmalı, ve tavan fiyat uygulaması da ortadan kaldırılmalı. İfadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar