19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5954
EURO34.7685
ALTIN2497.1

Zorkun Yaylası yolunda mahsur kaldılar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zorkun Yaylası yolunda mahsur kaldılar!
Abone ol
Zorkun Yaylası’nda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle mahsur kalanların imdadına AFAD yetişti.

Zorkun Yaylası’nda yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle mahsur kalanların imdadına AFAD yetişti.

Geçtiğimiz Pazar günü 122 Alo AFAD hattına saat 14.00 civarında Osmaniye Merkez, Zorkun Yaylası yolunda Olukbaşı yaylasından sonra 3. ve 4.km’lerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle onlarca aracın mahsur kaldığı ve ayrıca 6 aracın zincirleme trafik kazasına karıştığı ihbarı geldi.

İhbar üzerine, Osmaniye İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü koordinasyonu sağlamak üzere hemen harekete geçmiş ve AFAD İl Müdürü Serhat Bulut ile birlikte, 7 kişiden oluşan 2 arama kurtarma ve 1 tahliye ekibi olay yerine hareket etmek üzere kurumdan çıkış yaptı.

Osmaniye AFAD'ın yanı sıra; Osmaniye İl Özel İdare, Osmaniye Belediyesi, UMKE, 112 Acil Servis ve İl Jandarma ekipleri de mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için kısa sürede olay yerine geldiler.

Ekipler tarafından, AFAD'ın koordinasyonunda, iş makineleriyle kapanan yol açılmış, araçlar kontrollü bir şekilde takip mesafesi ayarlanarak, 6 saatlik çalışma sonucunda yaklaşık 250-300 arası araçla birlikte mahsur kalan vatandaşlarımızın şehir merkezine dönüşünü güvenli bir şekilde sağlandı.

Bunun yanında Osmaniye AFAD ekibi, Zorkun Yaylası merkezine kadar gitmiş ve ekipler tarafından hala dönüş yapmayan araçlar uyarılmış ve araçların dönüş yapması sağlanmış olup, dönüş yolunda yolda kalmış 2 aracın şoförü AFAD aracına alınmış ve uçuruma düşmek üzere olan bir aracın halat yardımıyla çekilerek yola devam etmesi sağlandı.

Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut yaptığı açıklamada, “Zorkun yaylasına hafta sonu kar görmek için gezmeye çıkan vatandaşlarımız, kar yağışının artması üzerine dönüşe geçmişler ve kullanılan araçların en az Yüzde 90’ında zincir veya kar lastiği olmaması nedeniyle bu olay meydana gelmiştir.

6 aracın kaza yapması ile yol trafiğe kapanmış ve kar yağışının da devam etmesiyle yolda buzlanma, yaklaşık 20 cm kar oluşmuş ve dolayısıyla diğer vatandaşlarımız da yolda mahsur kalmışlardır.

Sonrasında kar yağışı bir yandan devam ederken, Osmaniye İl Özel İdaresi ve Osmaniye Belediyesi’ne ait iş makineleri ile yollarda kar temizleme çalışmaları yapılmış, açılan yollardan Osmaniye AFAD ve İl Jandarma ekipleri araçların arasında güvenli mesafe bırakarak kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın dönüşleri sağlanmıştır” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar