19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5868
EURO34.8509
ALTIN2494.3

Zorkun Yaylası sakinlerinin sorunları dinlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zorkun Yaylası sakinlerinin sorunları dinlendi
Abone ol
Vali Dr. Mehmet Oduncu, Zorkun yaylası sakinlerinin sorunlarını dinledi. Zorkun Yaylası Şenlik Tepesinde düzenlenen toplantıda; Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurahman Acer, İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel ve Toroslar EDAŞ Osmaniye İl Müdürü Ejder Özdemir Uzun hazır bulundu.
Vali Dr. Mehmet Oduncu, Zorkun yaylası sakinlerinin sorunlarını dinledi. Zorkun Yaylası Şenlik Tepesinde düzenlenen toplantıda; Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurahman Acer, İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel ve Toroslar EDAŞ Osmaniye İl Müdürü Ejder Özdemir Uzun hazır bulundu.


Zorkun yaylası sakinlerinin sorunlarını dinlemek ve bu sorunlara birlikte çözüm üretmek maksadıyla yayla sakinleri ile bir araya geldiklerini ifade eden Vali Oduncu, “Bugün sizlerin sorunlarını, çözüm önerilerinizi dinleyeceğiz ve sonra bunları belli bir esasa bağlamak hatta gerekiyorsa bu konuda Valilik emri yayınlamak suretiyle uygulanmasını zorunlu hale getireceğiz. Böylece Zorkun yaylasında ve hatta Zorkun yaylası üzerinden diğer yaylalarda yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik esasları sizlerle beraber belirledikten sonra uygulanmasını sağlamak için gayret göstereceğiz” diye konuştu. Vali Oduncu, geçtiğimiz günlerde Zorkun yaylasında meydana gelen yangında evleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de iletti.


Belediye Başkanı Kadir Kara ise uzun yıllardır Zorkun yaylasına hizmet verdiklerini ve bu hizmetlerin bundan sonra Osmaniye Valiliği koordinasyonunda daha istikrarlı bir şekilde süreceğini ifade ederek, geçmişten bu yana yapılmış hizmetler hakkında bilgi verdi. Zorkun’da en büyük sıkıntının içme suyu problemi olduğunu belirten Başkan Kara, “Geçtiğimiz yıllarda iki tane kuyu açmıştık. Son yıllarda, bu kuyular sayesinde Zorkun Yaylamız sıkıntısız 24 saat su alabildi. Ancak bu yıl yaşadığımız kuraklık nedeniyle tek kuyu çalıştırabiliyoruz ve münavebeli olarak Zorkun’a belli saatlerde su verebiliyoruz. Bunun önceden tedbirini aldık, bir kuyuyu daha devreye girdirdik. Birkaç gün içerisinde Zorkun’un tamamına 24 saat kesintisiz su vermeye çalışacağız” dedi.


Adana Orman Bölge Müdürü Abdurahman Acer ise Zorkun’da yangın ihtimaline karşı bir ünimog araç ve 3 yangın işçisi görevlendirdiklerini söyleyerek, yayla mevsimi süresinde bu hizmetin devam edeceğini kaydetti. Yer ölçümüyle 1000 evin tespitinin yapıldığını ve bu evlerin hak sahiplerini belirlemenin birinci öncelikleri olduğunu ifade eden Acer, şu ana kadar kendilerine sadece 262 başvuru yapıldığını, diğer hak sahiplerinin ise henüz başvurularının olmadığını kaydetti. Zorkun’da yaklaşık olarak 7000 tapusuz ev olduğunu belirten Acer, havadan yapılan ölçümlerin tamamlandığını söyledi.


VATANDAŞLAR HAVAYA AÇILAN ATEŞ KONUSUNDA UYARILDI
Konuşmaların ardından yayla sakinleri sorunlarını dile getirdiler. Vatandaşların yangınların önlenmesi, camilerde verilen dini hizmetler, trafik, elektrik, sağlık hizmetleri, güvenlik hizmetleri gibi konularda yoğunlaşan soruları ilgililer tarafından cevaplandı. 


Zorkun yaylasında silah kullanma ve havaya ateş etmenin yaygın olduğunun gündeme geldiği toplantıda konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, yaylada evlerin çok yakın olduğunu ve dolayısıyla silah kullanmanın büyük bir tehlike oluşturduğunu kaydederek, “Serseri kurşunlardan biri insanların zarar görmesine hatta hayatını kaybetmesine yol açabilir. Bizim her sokağa jandarma dikmemize imkân yok. Lütfen siz de bu konuda çevrenizdekileri uyarın. Biz jandarma olarak tüm önlemleri almaya çalışıyoruz, vatandaşımızdan da yardım bekliyoruz” diye konuştu.


Toplantının sonunda konuşan Vali Oduncu, “Zorkun yaylası ile ilgili sorunları Belediye yetkilisi arkadaşımıza iletin ve sorunları Belediye Başkanlığımız aracılığı ile çözelim. Bize düşen bir vazife olursa Başkanımız bizimle paylaşır, biz de yardımcı oluruz” dedi. Trafik konusundaki sorunun çözümünde, Belediye Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde yapılacak bir çalışma ile çözüm önerisi oluşturulmasının ve bunun vatandaşlarla paylaşılmasının faydalı olacağını kaydeden Vali Oduncu, “Vatandaşlarımız da bu çözüm önerisini kabul ederse biz de Valilik olarak uygulanmasını zorunlu hale getiririz" diye konuştu.


Geçtiğimiz günlerde yaşanan yangın dolayısıyla alınacak önlemler konusunda vatandaşları uyaran Vali Dr. Mehmet Oduncu, vatandaşların öncelikle yangın koruma rölesi taktırmalarını ayrıca evlerinde yangın tüpü bulundurmalarının yangınlarda olası zararı büyük ölçüde önleyeceğini belirterek, İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğünün konu hakkında, vatandaşların da fikrini alarak, çalışacaklarını söyledi.
 

Silah atma konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini belirten Vali Oduncu, "Zorkun yaylasında yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda jandarmamıza yardımcı olmasını bekliyoruz. Bugüne kadar herhangi üzücü bir olay yaşanmadı ancak, Allah korusun, böyle bir olay yaşanırsa bu hepimizi üzer. Lütfen herkes sorumluluğunun bilincinde hareket etsin" dedi.
 

Son olarak, Zorkun yaylasında verilecek manevi hizmetler konusunda Müftülükle görüşeceğini söyleyen Vali Oduncu, vatandaşların beklentileri doğrultusunda bu hizmetlerin yeniden yapılandırılacağını kaydetti.
 

Vali Oduncu, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek toplantıya son verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar