20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ziyabey Kur’an Kursu’nda “Aile içi” eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziyabey Kur’an Kursu’nda “Aile içi” eğitim
Abone ol
Osmaniye Ziya Bey kur’an kursunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim Ve Kurum Tanıtımı" konulu eğitim verildi.
Osmaniye Ziya Bey kur’an kursunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim Ve Kurum Tanıtımı" konulu eğitim verildi. 

Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Eğitim Birimi Personellerince Aile Eğitim Programı (AEP) Kapsamında Ziya Bey Kuran Kursunda “Koruyucu Aile, Aile İçi İletişim Ve Kurum Tanıtımı” konulu eğitim programı düzenledi.

Eğitim Birimi Personellerinden Sosyolog Kübra Akkaş, Koruyucu Aile hakkında eğitim vererek, “Çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişebilmesinin en iyi yolu; öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında sıcak aile ortamından mahrum kalmadan topluma kaynaşmalarıdır. Koruyucu aile tanıtım eğitimimiz dâhilinde; koruyucu ailelik nedir, kimler koruyucu aile olabilir, koruyucu aile olmanın öz ailesi tarafından sahiplenilmeyen çocuklar için ne kadar önemli olduğunu önemlidir” dedi.

Sosyolog Sultan Canöz ise, Aile İçi İletişim hakkında da, “Ailede huzur ve mutluluk içerisinde sağlam, güçlü, işlevsel, uyumlu bir birlikteliğinin sağlanabilmesi ve sorun çözmede bireylere farklı bakış açılarının kazandırılması ve bunların hayata geçirilmesi için aile bireyleriyle gerekli bilgi paylaşımı yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün tanıtımı yapılarak, “Engelli Evde Bakım Hizmetleri, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti, Korumaya Muhtaç Çocuk, Engelli Kimlik Kartı, Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi, Koruyucu Aile, Evlat Edinme, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, Engelli Kura Atamaları, Aile Danışmanlığı ve Boşanma Danışmanlığı” hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Eğitim programı, eğitime katılan mahalle sakinleri ile karşılıklı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar