29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3744
EURO35.0772
ALTIN2325.3

“Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın”
Abone ol
Anadolu Gençlik Derneği tarafından başlatılan “Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması kampanyasının 17 Mayıs tarihine kadar devam edeceği bildirildi.
Anadolu Gençlik Derneği tarafından başlatılan “Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması kampanyasının 17 Mayıs tarihine kadar devam edeceği bildirildi.


Anadolu Gençlik derneği Osmaniye Şube Başkanı Ramazan Tıraş, yaptığı yazılı açıklamada;  Ayasofya Camii’nin  yeniden ibadete açılması için 15 Nisan’da başlattıkları imza kampanyasının 17 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini belirtti.


Hedeflerinin 10 milyon imzaya ulaşmak olduğunu kaydeden Tıraş yaptığı yazılı açıklamada;
“ Biz Ayasofya’nın emperyalist güçlerin ve Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini düşünüyoruz. Yoksa 24 Kasım 1934’te yapılan bir işlemin 5 Haziran 1935 tarihli, 2762 sayılı Vakıflar Kanunu’nun 17. maddesine dayandırılması izah edilemez. Bu yanlışlık behemehâl düzeltilmelidir.


Ayasofya ne taş, ne binadır. Ayasofya Hakk’ın batılı kuşatmasıdır. Ayasofya, cihat ruhunun remzi, akıncıların nal seslerinin tekbir sesleriyle buluştuğu İlay-ı Kelimetullah aşkının yapı taşıdır. Ayasofya, üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi olduğunun sembolüdür. Fethin nişanı ve Sultan Fatih’in vakfıdır. Ayasofya’nın gerçek hükmü şahsiyetine ulaştırılması, Fatih2e vefa ve geleceğimizin bekası için şarttır. Ayasofya’nın ibadete kapatılması Fatih’in ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Bu konu sadece bizim değil bütün ümmetin derdidir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.


Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Bu hem Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinin bir gereğidir, hem İstanbul’un fethinin bir gereğidir, hem milli iradenin tezahürünün bir gereğidir, hem de sınırlarımıza sahip olmamızın bir gereğidir.


İstanbul İslam’ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır.  Milletimizin arzusu Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde Âlemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmaktır.


Biz bu amaçla Anadolu Gençlik Deneği mensupları olarak Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılabilmesi için 15 Nisan tarihinde başlatmış olduğumuz ve  17 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan ülke genelinde “İmzanla Zincirleri Kır” adlı bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Hedefimiz on milyon imzaya ulaşmaktır.


Ayasofya Camii’nin açılışı hakkı üstün tutan mananın yeniden İstanbul tarafından kuşanılması olacaktır. İstanbul’un Fethinin 560.Yıldönümüne yakışan budur.


Ve elbette Ayasofya Camii açılacaktır.


İmza kampanyamıza www.zincirlerikir.com adresinden ve Twitter'dan #AyasofyaCamiiAçılsın hashtag’i ile destek verebilirsiniz.”dedi.


Mustafa BARDAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar