19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5863
EURO34.8241
ALTIN2507.4

Zafer Bayramını coşku ile kutladık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zafer Bayramını coşku ile kutladık
Abone ol
OSMANİYE’de, 30 Ağustos Zafer Bayramının 92’nci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.
OSMANİYE’de, 30 Ağustos Zafer Bayramının 92’nci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.


Kutlama programı sabah saat 08.30’da Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde başladı. Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okunurken şanlı bayrağımız göndere çekildi.


Daha sonra Vali Dr. Mehmet Oduncu Şeref Defteri’ni imzaladı. Oduncu, “Türk milletinin kaderini değiştiren ve bugün tüm yurtta büyük coşkuyla kutlanan Büyük Zaferimizin 92. yıl dönümünde; Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Milletler, tarihlerinden güç alarak geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa etmektedirler. Büyük gurur duyduğumuz ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmişlerdir.


Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde bütün milletimizin birbirine kenetlenerek kazandığı 30 Ağustos Zaferi de tarihimizin önemli dönemeçlerinden birini ifade etmektedir. İstiklal Savaşımızın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinde milletimiz, adeta imkânsızı başararak başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin, ortak değerlerde bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı bir destandır. İstiklal Savaşı'nı taçlandıran Büyük Zaferle, milletin egemenliği, kayıtsız-şartsız bağımsızlığı ve ebedi varlığı tüm dünyaya ifade edilmiştir.” Diye yazdı.


Vali Mehmet Oduncu, Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki Tören ise Vali Dr. Mehmet Oduncu, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak ve Belediye Başkanı Kadir Kara ile birlikte tören geçişine katılanların ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Üsteğmen Mehmet Zembilci yapıldı. Üsteğmen Zembilci, “30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin altın sayfalarında başlı başına bir kahramanlık destanı olarak yerini almıştır. Esir uluslara da örnek olan bu milli mücadele ruhunun sonucunda, vatan düşmanlardan temizlenmiş ve Anadolu insanının milli benliği ön plana çıkarılarak yeni ve genç Türk Devleti 2000’li yıllara hızla gelmiştir.” Dedi. 


Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı gösterisi, Osmaniye Yöresi Halk Oyunları gösterisinden sonra yapılan Tören Geçişi ile kutlama programı sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar