25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5422
EURO34.906
ALTIN2424.0

Yürüyüş günü etkinliği düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yürüyüş günü etkinliği düzenlendi
Abone ol
“Dünya yürüyüş günü” nedeniyle Osmaniye’de yürüyüş günü düzenlendi.

Dünya yürüyüş günü” nedeniyle Osmaniye’de yürüyüş günü düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenmekte olan “Dünya yürüyüş günü” etkinliği kapsamında Osmaniye’de de etkinlik yapıldı.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen yürüyüş günü etkinliğine; Vali yardımcısıHakan Ezgi, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Gençlik merkezi sporcuları, Osmaniye Toplum Ruh sağlığı Merkezi başvuranları, Sağlık personelleri, memurlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş Alanında yer alan  Sağlıklı Yaşam Aracı’nda tansiyon, kan şekeri, beden kitle indeksi ölçümleri yapıldı. Katılımcılar birbirleriyle sohbet etme olanağı bulurken, sağlıklı yaşam alışkanlıkları hakkında bilgiler aldılar. 

Etkinlik kapsamında katılımcılara şapka, tişört ve  Sağlıklı Yaşam broşürleri  hediye edilirken, Yürüyüş sonucunda katılımcılara elma ve su ikramında bulunuldu.

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz yürüyüş günü etkinliği ile ilgili olarak; “Hareketli yaşamın önemi konusunda farkındalığın artırılması ve sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesi amacıyla bu etkinlik düzenlenmektedir.

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesinin obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme oranını artırmaktadır.

Fiziksel hareketsizliğin dünya genelindeki ölümlerin önde gelen risk faktörlerinden biri olduğu aşikardır.

Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir. Bunu şu şekilde açıklayabiliriz; Yapılan aktivite esnasında kişi konuşabilir fakat şarkı söyleyemez. Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir. Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz.

Özellikle Obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında; toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini artırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla yapılan rutin çalışmalar dışında özel gün ve haftalarda farklı etkinliklerin düzenlenmesi konuya olan farkındalık düzeyinin artmasını sağlamaktadır. 

Bu temaya uygun olarak hazırladığımız etkinliğimiz Bakanlığımız ile koordineli bir şekilde yürütülmüştür.

Biz de tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızda olduğu gibi Osmaniyeli  vatandaşlarımızı günlük hayatta fiziksel aktivitelerini  artırmaya ve en az günde 10 bin adım atmaya davet ediyoruz. 

Günlük yapacağımız küçük farklılıklar ile hayatımızda sağlığımızı tehdit edecek rahatsızlıklara bir adım uzaklaşabiliriz.

Yürüyüşü küçük yaşlarda başlayarak belki de ilkokul çağında, ortaokul çağında ve lise çağlarında başlayarak obezite ile mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum.

Fiziksel aktiviteyi gündelik hayata entegre etmeyi amaçlayan bu günde, kaliteli yaşamın olmazsa olmazı hareketli yaşam tarzının benimsenmesi ve toplumsal bir bilinç oluşturulması hedeflemekteyiz.
Hareketli bir yaşam için vatandaşlarımıza önerilerimiz;

Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir-iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz.

Günlük yapacağınız yürüyüşleri size en yakın yürüyüş yollarından yapabilirsiniz.

Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz.

Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

Asansör yerine merdiven tercih edebilirsiniz ve bunu çocuklarınızda da davranış değişikliğini oluşturabilirsiniz.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, 3 Ekim Dünya Yürüyüş günü sebebiyle hayatınızda ‘Her gün 10 Bin Adım’temasına uygun bir yaşam şekli oluşturmanızı temenni ederim.”dedi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar