28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Yılda 100 bin kişi tütün kullanımından ölüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yılda 100 bin kişi tütün kullanımından ölüyor
Abone ol
Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, dünyada yılda yaklaşık 6 milyon kişinin tütün kullanımının neden olduğu sağlık sorunları yüzünden...

Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, dünyada yılda yaklaşık 6 milyon kişinin tütün kullanımının neden olduğu sağlık sorunları yüzünden, Türkiye'de ise en az 100 bin kişinin tütüne bağlı hastalıklar nedeniyle kaybedilmekte olduğunu söyledi.

Tütün kullanımının, birçok sağlık sorununa yol açan, önlenebilir hastalık ve ölüm sebepleri arasında en önde gelen risk faktörlerinden biri olduğunu kaydeden Dr. Sarı, maruz kalanların ise normal yaşam süresini kısaltarak erken ölüme yol açtığını ve halen dünya genelinde her 10 ölümden bir tanesinin sebebi olduğunu belirtti.

Bu kadar zararlı ve tehlikeli bir ürüne karşı kapsamlı ve etkin bir mücadele gerektiğini vurgulayan Sarı, tütün kullanımına bağlı hastalık ve ölümleri azaltmak amacıyla tütünle mücadelede, Türkiye'de Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un hayata geçirilmesiyle birlikte, bu alanda olumlu gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Bu yıl kutlanacak 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü etkinliklerinin ana temasının "tütün; gelişme için bir tehdit " olarak belirlendiğini söyleyen Dr. Hayri Sarı şöyle devam etti:

"Sigara kullanımı fiziksel, psikolojik ve davranışsal bir bağımlılık çeşidi olması nedeniyle elbette kolay değildir. Ancak gerekli danışmanlık desteğiyle beraber alınan farmakolojik tedavi sonucu mümkün olabilmektedir.

Bu nedenle sağlıklı bir yaşam sürmeniz ve yeni bir başlangıç için hepinizi ALO 171 Sigara Bırakma Danışma hattını aramaya, İlimizde hizmet veren Sigara Bırakma Polikliniklerinden randevu almaya davet ediyoruz.

Sevdiklerinize en güzel hediyeniz sigarasız sağlıklı bir hayattır.

Sigara ile savaşta geç kalmayalım ve Osmaniye Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza destek çalışmalarımız devam edecek olup bütün vatandaşlarımıza sigaradan arınmış sağlıklı bir yaşam dileğiyle."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar