26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

Yetkililerin “Yetkisi” uygulamalar “Boş ta” kalıyor!...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetkililerin “Yetkisi” uygulamalar “Boş ta” kalıyor!...
Abone ol
Osmaniye’nin Merkeze en yakın Dereobası Köyüne ulaşım için sağlanan Karaçay dere yatağı üzeri yol güzergahı  iki aylık süreden sonra yine çirkin görüntülere sahne oldu.

Osmaniye’nin Merkeze en yakın Dereobası Köyüne ulaşım için sağlanan Karaçay dere yatağı üzeri yol güzergahı  iki aylık süreden sonra yine çirkin görüntülere sahne oldu.

Osmaniye Belediyesi tarafından temizlendikten sonra, Uyarı levhası asılmasına rağmen, Karaçay dere yatağı Dereobası köyü yolu kenarlarına atıkların dökülmesi olayı bir süre sonra yeniden başladı.

Çevre kirliliği ile birlikte Karaçay dere yatağını üzerine dökülen atıkların aynı zamanda canlı sağlığını da tehdit etmesi ile ilgili daha önceki sayılarımızda gazetelerimizde haber yaparak sorunu gündeme taşımıştık.

BU KENTİN SAHİBİNİ ARIYORUZ!
Osmaniye’nin merkeze en yakın köyü, aynı zamanda Zorkun ve çevre yaylalarına hizmetlerin götürüldüğü Dereobası Köyü, 35 yıl aradan sonra Karaçay dere yatağı üzerinde köprüye kavuştu. Kent merkezi ile ulaşımın sağlanması noktasında  Köprü geçişinin ardından Karaçay dere yatağı üzerindeki asfalt yolun kenarlarına atıklar dökülerek çirkin görüntüler oluşmaya başladı.  

3 Temmuz 2019 günkü Yeni Bakış gazetemizde “ Bu görüntüler yakışmıyor!” başlıklı haberimizle; Valilik makamı başta olmak üzere, Belediye ve ilgili makamlara uyarıda bulunan bir haber yayınladık.  Ayrıca; 5 Temmuz 2019 tarihli Medya gazetemizde; “Vali Coşkun’un “Coşmasını bekliyoruz!” başlıklı bir haber yayınladık.

Aradan 25 gün geçtikten sonra kirlilik gösteren alan, yol kenarı iş makinaları ile temizlendikten sonra Osmaniye Belediyesi tarafından bir uyarı levhası asıldı.

YANARDAĞ YENİDEN PATLADI!
Osmaniye kent merkezi ile Dereobası Köyü arasındaki köprü bağlantısının sağlandığı yolun her iki tarafına dökülen atıklar, yeniden dökülmeye başlandı. Osmaniye Belediye Başkanlığı’nın uyarı levhasını bile görmeden yolun her iki tarafı eskisinden daha yüksek şekilde atık yığınları haline geliyor. Kent merkezindeki atıkları traktör veya kamyonları ile getirenler yolun kenarlarına dökerek Karaçay dere yatağı üzerinde kirlilik oluştururken, vatandaşlar bu olaya tepki gösteriyor.

Tepkilerin karşısında karşılarında muhatap bulamadıklarını belirten vatandaşlar, Köy Muhtarı’nın olaylar karşısında yeterli çalışmayı yapmadığını ileri sürüyorlar. Daha önce bu alanı temizleyen Belediye’nin levha asmasına rağmen yeniden eskisinden fazla atık dökülmesi olayı karşısında gerekli kontrolleri yapmadığı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

GÖRÜNTÜLER
Bu yol güzergahındaki görüntüleri doğal görenleriniz için sözümüz yok! Ancak, Karaçay dere yatağı üzerindeki asfalt yol kenarlarına bu kadar yakın şekilde atıkların dökülmesi olayına seyirci kalınmasının yerel anlamda sorgulaması insanların kafalarını karıştırıyor!

Karaçay dere yatağı üzerindeki bu kirliliğe göz yumulması(!) veya dökülen atıklarla ilgili takiplerin yapılmaması olayı ile ilgili olarak başka Köy Muhtarlığı olmak üzere;  Valilik makamı,  Belediye Makamı başta olmak üzere ilgili tüm kurumları görevlerini yapmaya davet ediyoruz! Bu görüntüler; “Mutlu Şehir Osmaniye”ye yakışmıyor! 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar