24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.518
EURO34.7869
ALTIN2421.2

Yeşilyurt TOKİ Evlerine su ve elektrikleri verilmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeşilyurt TOKİ Evlerine su ve elektrikleri verilmedi
Abone ol
OSMANİYE’nin Yeşilyurt mahallesine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan binalara 30 gün önce yerleşen vatandaşlar, elektriksiz ve susuzluğa isyan etti.
OSMANİYE’nin Yeşilyurt mahallesine Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan binalara 30 gün önce yerleşen vatandaşlar, elektriksiz ve susuzluğa isyan etti. 


TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yapılan konutlara yerleşen vatandaşlar elektrik ve su sorunlarının bir an önce giderilmesi için yetkililere seslendi.


TOKİ yönetimi ve Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi arasındaki uyumsuzluk yüzünden bu sorunları yaşadıklarını belirten beş çocuk babası Sabit Bal, “Çocuklarımdan bir tanesi de astım hastası. Çocuğum astım krizine girdiği zaman elektrik lazım oluyor makineye bağlanması için. İlaçlarını kullanması gerekiyor ama elektrik olmadığı için ilaçlarını kullanamıyor. Biz de sürekli olarak sabaha kadar başında beklemek zorunda kalıyoruz. Sadece bu hastalık boyutu, diğer ihtiyaçlarını ve günlük ihtiyaçları ise zor şartlarda yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.


İKİ TARAFTAN BİRİ YALAN SÖYLÜYOR
Elektrik sorunu için muhatap bulamadıklarını dile getiren Muzaffer Balcı ise “Belediye başkanımızın girişimleri ile su verildi ama elektrik olmadığı için üst katlara su çıkmıyor. Elektrik sorunu için buradaki yetkililere başvurduğumuzda bize ‘Biz elektrik kurumuna yazı gönderdik’ diyorlar, Elektrik dağıtım şirketine gidip sorduğumuz da bu vakitte onlar ‘Bize yazı gelmedi’ diyorlar. İki taraftan birisi yalan söylüyor. Ben iki tarafa da gidip sordum ‘hanginiz yalan söylüyorsunuz’ diye ama net bir cevap alamadık. Buna bir çözüm bulsunlar artık buradaki insanlar bıktı. Ben her gün soğuk su içebilmek için şu sıcakta 2-3 km yol giderek eski komşularımdan, arkadaşlarımdan buz istemek zorundayım. Akşamları hava kararınca telefon fenerleri ile hareket edebiliyoruz. Bu kadar olmaz artık yeter.” ifadelerini kullandı.


TOKİ mağdurları vatandaşlar elektrik olmadığı için buzdolabı çalıştıramadıklarını ve bundan dolayı ise düzenli yemek yiyemediklerini belirtti. Yiyecekleri muhafaza edemedikleri için alışveriş yaparken gramla aldıklarını belirten vatandaşlar, sebze meyve gibi yiyecekleri çok aldıkları zaman sıcakta çok çabuk çürüdüğünü vurguladı.


SURİYELİLERE BAKANA KADAR BİZE BAKSINLAR
13 Yaşındaki Muhammet Mustafa Balcı ise “Günlük inip çıkmaktan biz yorulduk arttık. Su mu taşıyalım, elektrik için kendimizi mi yakalım yoksa kişisel ihtiyaçlarımızı mı görelim. Yemek yiyemiyoruz yetecek mi yetmeyecek mi diye yapamıyoruz. Bizim ailemiz her kesin babası 40-50 yaşında adam. Bunları hiç düşünmüyorlar mı hiç sıkıntıları yok mu diye. Kimi arkadaşlarımızın ayağı mağdur protez takanlar var, bunları düşünmüyorlar mı, insan olsalardı düşünmeleri lazımdı. Demek ki insan değiller ki bu kadar akılları ermiyor. Küçük çocuk bile bunları düşünebilir. O Suriyelilere bakana kadar bize baksınlar, bizim daha çok hakkımız var. Bizim vatanımızda savaş çıksa vatanımızı terk etmeyiz, onlar için her şey yapıldı. Elektrikleri suları var, bizden iyi giyiniyorlar, bizim ne suçumuz varda elektriklerimizi suyumuzu vermiyorlar. Suriyelilerin yüzüne her şey pahalandı. Demek ki bizim hakkımız yokmuş bu devlette, hakkımız olsaydı elektriklerimiz gelirdi.” Şeklinde konuştu.


Ellerinde ışıldak ve mumlar yakarak gecenin karanlığını aydınlatmaya çalışan kalabalık, “Bağır bağır inlesin vali bizi dinlesin” diye slogan atarak, sorunlarının biran önce çözüme kavuşturulmasını istediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar