25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5771
EURO35.0211
ALTIN2427.8

Yerel Basın’a “Yeni Yönetmelik” geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerel Basın’a “Yeni Yönetmelik” geliyor
Abone ol
Osmaniye merkez ve ilçelerinde yayın yapan ve resmi ilan gazetelerin sahip ve sorumlu personeline yönelik olarak “yeni Yönetmelik” ile ilgili seminer verildi.
Osmaniye merkez ve ilçelerinde yayın yapan ve resmi ilan gazetelerin sahip ve sorumlu personeline yönelik olarak “yeni Yönetmelik” ile ilgili seminer verildi.

Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; İl merkezi ile birlikte Kadirli, Düziçi ve Bahçe ilçelerinde yayınlanan ve resmi ilan alan gazetelerin sahipleri ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürleri ve gazete kadrolarında yer alanlar katıldı.

Osmaniye Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Turunç, resmi ilan alan gazeteler için 67 sayılı Genel kurul kararında yapılan değişiklikler ile hazırlanan “Yönetmelik” taslağı üzerinde sunum yaptı.

Resmi ilan alan gazetelerin, yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini vurgulayan Turunç, yönetmelikteki değişiklikler ve uyulması gereken koşulları anlattı.

Resmi ilan alan yerel gazetelerde muhabirlerin haberlerinde isimlerinin bulundurulması ve Haftada en az kadrolu bir muhabirinin haberinin yeralması gerektiği anımsatıldı.

Gazetelerin sayfa yüzölçümünün en az 1.12 m2 olarak yayınlanması ve kadrolarında en az Bir Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Bir Sayfa Sekreteri ile 2 Muhabirin kadrolu olarak çalıştırılması gerekiyor.

Gazetelerinin fiyatının en az 25 kuruş olarak belirlenmesi, haberlerinin 10 punto olarak yapılması ile birlikte gazetelerin saat:17.00’den sonra basılması da yine yeni yönetmelik taslağında bulunduğu bildirildi.

Gazetelerin düzenledikleri icmal varakalarının kağıt üzerinde değil, elektronik ortamda verileceği, Resmi ilan alan gazetelerin mutlaka internet sitelerinin olacağı belirtiliyor.

Gazetelerdeki İlan ve Reklamlar dışındaki, haber ve diğer yazıların Türkçe olarak kullanılması gerektiği vurgulanırken, sayfalarda yayınlanması gereken yerel haber ve diğer yazılarla ilgili de uygulamalara özen gösterilmesi isteniyor.

Şirketlerin Yönetim veya denetim Kurullarında görev alan üyelerin, kendilerinin veya bir başka gazetenin kadrosunda yeralamayacağı da vurgulanıyor.

Resmi ilan alan yerel gazetelerin baskı adetleri, bayi satışı ve abonelik olayları ile de bilgilendirmenin yapıldığı yeni yönetmelik taslağının onaylanması ile Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceği kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar