29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

Yeni Adli Yıl törenle başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Adli Yıl törenle başladı
Abone ol
Yeni Adli Yıl’ın başlaması nedeniyle eski Valilik binası yerindeki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi.

Yeni Adli Yıl’ın başlaması nedeniyle eski Valilik binası yerindeki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi.

Yeni Adli Yıl’ın açılış törenine;  Komisyon Başkanı Dr. Ziya Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy, Hakim, Savcı, Avukat ve Adliye çalışanları ile birlikte; Hakim, Savcı ve Avukat adayları katıldı.

Osmaniye Barosu Başkanı Av. Dilem Aksoy ile Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz Atatürk anıtına çelenk sundu.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy tarafından yapıldı.



Baro Başkanı Av. Aksoy, 2017-2018 Adli yılının açılış konuşmasına; hayatta olmayan yargı mensuplarını rahmetle anarak başladı.

Baro Başkanı Aksoy; “ Adli yıl açılışları tüm ülkede yargının ve yargı sorunlarının konuşulduğu bir gündür. Hepinizce bilindiği üzere yargı sorunları ülke gündeminden ya da ülke sorunlarından ayrı düşünülemeze. Maalesef yeni adli yıla yargının ağır sorunları ile başlıyoruz. Ancak ümidimizi yitirmiyor, motivasyonumuzu bozmuyoruz, zira çözümün hukukun üstünlüğünden geçtiğini biliyor, söylemeye devam ediyoruz.”dedi.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak konuşan Aksoy; “Bildiğiniz üzere 80 milyon insanımıza yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin millet-devlet eli ile bastırılmasından sonra farkındalıklarımızın da bilincinde olarak ama öteleştirilmeden  birlik ve bütünlük içerisinde olmanın önemini bir kez daha tecrübe ettik.  Bu hain kalkışması sonrası ilan edilen OHAL ve hemen akabinde çıkarılan KHK’lar son derece anlaşılır bir durum iken ne yazık ki kısa bir süre için ve yurttaşlara değil devlete karşı ilan edildiği söylenen OHAL bir yılı aşkın bir süre olmasına karşın hala devam etmektedir.  

OHAL’e bağlı çıkarılan yaklaşık 28 KHK, TBMM’nin yasama faaliyeti ile düzenlenmesi gereken konuları da içermektedir. Oysa Anayasamızda yasama yetkili Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olduğu son derece açık olup bu yetki devredilemez. Bu hain girişimin ardından yapılan soruşturmalar ve başlayan kovuşturmalarla en büyük sınavı veren kurumlardan birisi de kuşkusuz adalet teşkilatımızdır. Bu süreçte hukukun bir gün herkese lazım olacağı bilinci ile hareket edebilen, hukukun üstünlüğü ve adil yargılama ilkelerini işletebilen ve buna yardımcı olan tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruyabilmiş tüm savcı, hakim ve avukatlara teşekkür ederim.



15 Temmuz gibi girişimlerin tekrar yaşanmaması için en başta kamu görevlilerine girişte siyasi görüşlerin ya da bir yerlere aidiyetin değil liyakatın esas alındığı bir sistem benimsemek zorundadır. Zira devletin kurumlarına alımlarda yapılacak olan liyakat dışı yaklaşımların, henüz Fetö belasından kurtulmamış iken ülkemizi bir başka belanın içerisine çekmesi kaçınılmazdır. Bizler artık devletin içerisindeki kirli odakların yuvalanarak güç kazanmasını istemiyoruz.  

Adalet bir toplumun can damarıdır. Adalet duygusunun yara aldığı toplumlarda bireylerin hak ve özgürlüklerinden bahsedilemez. Bu gün  insanımızın tahrip olan adalet duygusunun en büyük nedenlerinden birisi hiç kuşkusuz yine bu hain terör örgütünün devlet içerisinde yuvalanarak yapmış olduğu eylemlerdir. Ve bu yara alan adalet duygusunun tesisi ise ancak gerçek bir demokrasi ile idare edilen bir hukuk devleti olmaktan geçer.  

Demokrasiyi ve hukuk devletini olmazsa olmaz gören anlayış terörde dahil tüm sorunlarımızın çözümünde anahtar olacaktır. Ve hayatlarını hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına adamış binlerce yargı mensubu meslektaşlarımız bu ülkenin insanlarının zedelenen adalet duygusunu onarmak için mücadeleye devam edecektir.

Bizler el ele vererek insanlara güven veren, adalet dağıtılan bir sistem için, hakim-savcı tarafsızlığı ve bağımsızlığı, avukatın savunma özgürlüğü için, adil yargılamalar yapılması için, suçluyu suçsuzdan, haklıyı haksızdan ayırmak için, yargıda keyfiliklerin olmaması için, savunmanın içselleştirildiği bir sistem için, çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına çözüm üreten bir yargı sistemi için çalışmaya ve doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz.

Bugün bir çoğumuz kürsülerden aynı şeyleri söyleyeceğiz. Bizim çabamız ateşe su taşıyan karıncanın çabasıdır. Hepinizin bildiği o hikayedeki gibi tarafımız bellidir.

Biz; Büyük Atatürk’ün kurduğu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nde, temel hak ve özgürlüklere, Cumhuriyet’in temel ilkelerine, laik, sosyal, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına, evrensel hukuk kurallarına olan inanç ve tarafımızla yeni adli yılın tüm yargı mensuplarına, çalışanlarına ve adalet bekleyen tüm yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”diye konuştu.



Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ise, törene katılanları selamlayan sözlerinin ardından; “Bu vatan için şahadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile yargının bütün kademelerinde hangi sıfatla olursa olsun görev yapmış ve bugün aramızda olmayan tüm yargı mensuplarına da Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni bir adli yılın açılışında sizlerle bir kez daha birlikteyiz. Anayasamızın altına alınıp, ülkemizin kaos ortamına sürüklenmeye çalışıldığı 15 temmuz gecesinden bu  güne kadar, bütün zor şartlara rağmen özveri ile çalışan, bu yola baş koyan, her türlü olumsuzluklara rağmen ayakta kalan, tarihin altın sayfalarında yer alacak  yargının bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Hukuk dışı bir darbe girişimine karşı ilk kez hukuk ile karşı koyan tüm yargı mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Maalesif dış düşmanlarımız ve onların içerdeki mihrakları aziz vatanımızı bölmek için boş durmamaktadır.  Biz ise yargı camiası olarak milletimizden aldığımız gücü, hukuk normları içerisinde kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Adaletin kuvvetli, kuvvetlinin adil olması gerçeğinden hareketle, Anayasamıza ve kanunlarımıza bağlı olarak, demokratik hukuk devletinin inşasına devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu yoldan alıkoyamayacaktır. Çok kıymetli yargı mensupları, bütün zor şartlara rağmen adil ve tarafsız olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Halka hizmet, hakka hizmettir düsturu ile çalışacak, Hukukun üstünlüğünü sağlama  yolunda ilerlerken, zalime merhamet zulümdür diyecek ama, asla zulme de müsaade etmeyeceğiz. Bu arada yeni adli yılımızın açılışında bir kez daha hakkın ve hukukun yanında olan, Osmaniye Barosunun çok kıymetli avukatlarına, sayın başkanlarının nezdinde teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile yeni adli yılın camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, sizleri saygı ile selamlıyorum” görüşlerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından yeni adli yıl açış töreni sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar