19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6283
EURO35.363
ALTIN2501.7

“Yazar Yaşar Kemal” adının yaşatılması ‘inceleniyor’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Yazar Yaşar Kemal” adının yaşatılması ‘inceleniyor’
Abone ol
Osmaniyeli Edebiyatçı Yaşar Kemal’ın adının yaşatılması için Cebelibereket Kültür Merkezi’ne adının verilmesi olayı Belediye Meclisi’nin ‘inceleme Komisyonu’nda bekletiliyor.
Osmaniyeli Edebiyatçı Yaşar Kemal’ın adının yaşatılması için Cebelibereket Kültür Merkezi’ne adının verilmesi olayı Belediye Meclisi’nin ‘inceleme Komisyonu’nda bekletiliyor.

Osmaniye’nin Hemite (Gökçedam) Köyü doğumlu dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015 tarihinde hayata veda etmişti.

Yazar Yaşar Kemal’in ölümünün ardından, adının doğduğu kentte yaşatılması için Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Osmaniye Belediye Meclisi’ne 30.04.2015 tarih ve 2015/07 sayı ile dilekçe verilerek, Cebelibereket Kültür Merkezi’ne “Yazar Yaşar Kemal” adı verilmesi teklifinde bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI KADİR KARA’DA İSTİYORDU
OŞYAD tarafından 24 Nisan 2015 tarihinde 18.’ncisi gerçekleşen “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” ödül dağıtım töreninde Belediye Başkanı Kadir Kara yaptığı konuşmasında; Dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’in memleketi Osmaniye’de adının yaşatılması için önemli bir yere isminin verilmesini düşündüklerini belirterek, Cebelibereket Kültür Merkezi’ne “Yaşar Yazar Kemal Kültür Merkezi” adının verilmesi için OŞYAD’tan başvuruda bulunmasını beklediklerini söylemişti.

Osmaniye Belediye Başkanlığına verilen dilekçenin ardından, Belediye Meclisi’nin  2015 yılı Haziran ayı toplantısının 01.06.2015 tarihli 1. Birleşiminde 30. sırada  görüşüldü.
Yapılan görüşme neticesinde olayın İnceleme-Araştırma Komisyonu’na gönderilmesi yönünde karar alındı.

Belediye Meclisi’nin 2015 Temmuz ayı toplantısının 07.07.2015 tarihli (Gündem No.3/6) oturumunda “Komisyon Raporu doğrultusunda; Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği, Dünyaca ünlü yazar Yaşar KEMAL' in isminin yaşatılması amacı ile Cebeli Bereket Kültür Merkezinin isminin "YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ" olarak değiştirilmesi talebi ile ilgili komisyon çalışmamız devam ettiğinden, konunun ileriki meclis toplantısında değerlendirilmesi oylandı ve oybirliği ile karar verildi.” Şeklinde sonuç bildirildi.

Belediye Başkanı Kadir Kara; 2015 yılı Eylül Ayı Meclis toplantısının 01.09.2015 Salı günü saat:16.00’da yapılacağını ve 2015 yılı Temmuz Ayı Meclis toplantısının kapattığını Meclise duyurdu.

Ünlü Yazar Yaşar Kemal’in adının Cebelibereket Kültür Merkezi’nde yaşatılması yönündeki Belediye Meclisinin inceleme- Araştırma Komisyonu üyelerinin Eylül Ayında vereceği raporlar doğrultusunda sonuçlanması bekleniyor.

BAKANLIK OLURU ALINACAK
Osmaniye belediye Meclisi’nin inceleme- Araştırma Komisyonu üyelerinin raporlarının daha sağlıklı olabilmesi için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ‘olur’ alınması için gerekli yazışmalar yapıldığı öğrenildi.

Cebelibereket Kültür Merkezi’nin kullanım hakkının Belediye’de olduğu, ancak binanın Bakanlığı ait olduğu belirtilirken, Belediye Meclisi’nin herhangi bir yanlışa düşmeme adına olayı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ilettikleri, buradan gelecek yanıt doğrultusunda hareket edileceği öğrenildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar