29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.489
EURO35.1409
ALTIN2325.9

Yaylalarda sorunlar çözümleniyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaylalarda sorunlar çözümleniyor!
Abone ol
Yayla Kanunu’nun yaşama geçirilme çalışmaları ile birlikte, Osmaniye’nin başta Zorkun olmak üzere yaylalık alanlarda evleri bulunanların sorunları çözüme kavuşacak.
Yayla Kanunu’nun yaşama geçirilme çalışmaları ile birlikte, Osmaniye’nin başta Zorkun olmak üzere yaylalık alanlarda evleri bulunanların sorunları çözüme kavuşacak.


Osmaniye’de yayla sakinlerinin son yıllarda yaşadıkları sıkıntılar, yaylalık alanlarda evleri olanların mahkeme kararı ile aldıkları para ve hapis cezaları, çıkarılan kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte sona erecek.


Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereği, yayla sakinlerini rahatlatmak için gerekli çalışmalar başlatılarak evlerin kayıt altına alınması işlemleri devam ediyor.


Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte Kış aylarında, Bakanlığın görevlendirdiği Komisyon üyeleri Zorkun yaylasına gelerek çalışmalara başladı.


Zorkun yaylasında çalışan ekipteki personel evlere numara vererek kayıt altına aldı.


Dernek kayıtları ve bilinen isimler üzerindeki kayıtların dışında olan hak sahiplerinin ellerindeki belgelerle başvuru yapacakları bildirildi.


Zorkun yaylasında yapılan numaralama çalışmalarında Bin eve numara verildiği öğrenildi.


Yapılan çalışmalar, helikopter ölçümü ile devam ederek Zorkun yaylasındaki tüm evlerin belirlenmesi sağlandı. Evlerin veya ev konumundaki yerlerin numaralandırılmasının ardından, isim belirleme veya itirazların değerlendirilmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.


Zorkun yaylasında evlerin numaralanmasında, eksik veya hataların bulunduğuna dair ev sahiplerinden şikayetler de yeraldı.


Evlerine numara verilmeyenler endişeli olduklarını dile getirdiler.


İLETİŞİM BÜROSU HİZMETE BAŞLADI
 Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer ile Yayla sakinlerinin sorunları ve çözümlerindeki olayları sorduk. Halkın isteklerine tercüman olması ve basın aracılığı ile kamuoyunu bilgilendirmesini istedik.


Yayla sakinlerinin rahat olmalarını isteyen Özer, bize özet bilgiler aktardı. Yayla sakinlerinin evlerine numara verme işleminin devam ettiğini belirten Özer, önümüzdeki ayın sonuna kadar tamamlanmasını tahmin ettiklerini söyledi.


Zorkun yaylasında konut tespit çalışmaları da devam ederken, evlerine numara verilenler veya numara verilmeyen ev sahiplerinin Zorkun yaylasındaki iletişim bürosundan bilgi alabilecekleri kaydedildi.


Zorkun Sağlık Ocağı karşısındaki Orman İşletmesi binasının bulunduğu iletişim bürosuna başvuru yaparak evlerinin numarasını vermek suretiyle tadilat çalışmasana izin verilebileceği bildirildi.


Yayla evleri ile ilgili  Zorkun yaylasındaki iletişim bürosunda Salı ve Çarşamba günleri görevlilerin vatandaşa gereken kolaylık ve hizmetlerin verilmekte olduğu belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar