29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3752
EURO35.0414
ALTIN2325.3

Yayla ölçümleri kısa sürede tamamlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yayla ölçümleri kısa sürede tamamlanacak
Abone ol
Osmaniye’deki yaylaların durumu ile ilgili bilgilendirme toplantısı Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapıldı.
Osmaniye’deki yaylaların durumu ile ilgili bilgilendirme toplantısı Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapıldı.


Toplantıya, Vali Dr. Mehmet Oduncu, Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl ve ilgili uzman/teknik personel katıldı.


Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Osmaniye’deki yaylaların durumu ile ilgili sunum yaptı. Osmaniye’de toplam 56 yayla bulunduğunu ifade eden Acer, bu yaylalarda toplam tapusuz hane sayısının 7138 olduğunu kaydetti.


Kadirli’de bulunan 15 yaylanın ölçüm işlemlerinin tamamlandığını belirten Acer, vaziyet planlarının ise 2 hafta içinde tamamlanacağını söyledi. Osmaniye’de bulunan diğer yaylaların ölçüm işlemlerinin devam ettiğini ve en kısa sürede bitirilmesi için gayret gösterildiğini de belirten Abdurrahman Acer, “Zorkun yaylasında LiDAR sistemiyle ölçüm yapıldı.


Zorkun’da irtibat bürosu kurmamıza rağmen sadece 550 vatandaşımız başvuru yaptı. Diğer vatandaşlarımız ise başvuru yapmamalarının yanı sıra tespit için giden personelimize de sağlıklı bilgi vermiyorlar. Dolayısıyla bu durum sürecin uzamasına sebep oluyor” diye konuştu.


Vali Dr. Mehmet Oduncu ise yaylaların ölçümünün bu yıl tamamlanması gerektiğini ifade ederek, “Yaylalarımızda, bu yılsonuna kadar ölçümler tamamlanmalı, vatandaşlarımızdan bilgileri istenmeli ve hak sahipleri tespit edilmeli. Bir dahaki yayla sezonuna kadar bu işlemleri bitirmiş olmamız lazım. Ayrıca yayla evleri konusunda bazı standartların getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Evler tek katlı, ahşap ya da prefabrik yapılabilir. Bu konuda bir standart olmalı. Bu standarda uygun olan örnek evler yapabiliriz” dedi.


Hak sahibi vatandaşlarla yaşanan sorunun, vatandaşın konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmamasından kaynaklandığını ifade eden Vali Oduncu, bilgilendirme broşürleri basılması ve vatandaşlara dağıtılması talimatını verdi. Bazı vatandaşların, evlerine el konulacağı gibi bir yanılgıya sahip olduğu yönünde duyum aldıklarını belirten Vali Oduncu, “Bu konuda vatandaşımızın, evlerine el konulmayacağını, tespitler yapıldıktan sonra sabit kıymetleri alınıp, vatandaşa binde beş oranında kiraya verileceğini bilmesi lazım. Bastıracağımız broşürlerin, vatandaşlarımı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar