19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Yavuz Sultan Selim Han'ın bilinmeyen yönleri!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yavuz Sultan Selim Han'ın bilinmeyen yönleri!
Abone ol
Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan tarafından verilen "Tüm Yönleri ile Yavuz Sultan Selim Han" konferansı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Amfisinde gerçekleştirildi.
Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan tarafından verilen "Tüm Yönleri ile Yavuz Sultan Selim Han" konferansı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Amfisinde gerçekleştirildi.

Birlik Vakfı Osmaniye Şubesinin düzenlediği konferansa Vali Kerem Al, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Dr. Nail Anlar, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Birlik Vakfı'nın tanıtım filmi izlendi.

Programın açılış konuşması ise Birlik Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Hamit Coşkun tarafından yapıldı.

Temel amaçlarının sosyal ve kültürel faaliyetler yapmak, gençlerin milli ve manevi değerler içinde yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Coşkun, “Milletler, gücünü tarihten alır. Bu nedenle önemli eserleri ve çok değerli araştırmaları bulunan Mustafa Armağan’ı ilimizle buluşturmayı arzuladık. Muhterem Hocamıza davetimizi kabul ederek aramızda bulunduğu için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Yavuz Sultan Selim Han’ın hayatının bilinmeyen yönlerini anlattığı konferansı verdi.

Osmaniyelilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Armağan, çok büyük coğrafyada hüküm sürmüş bir imparatorluğun çocukları olduğumuzu ve yeryüzünde Osmanlı İmparatorluğu kadar uzun ömürlü bir hanedan olmadığını belirterek, “Bizim Osmanlı olduğumuzu, Osmanlı ismini taşıyan Osmaniyeli kardeşlerim, en iyi bilecek olan sizlersiniz. Bu ülke tarihte bir kez başardığını bir kere daha başarmaya aday. Ne kadar engel çıkarsa çıksın, bunu başarmış bir ülkenin önünde kimse duramaz” diye konuştu.

Konferansın ardından Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan’a Vali Kerem Al tarafından Karatepe Kilimi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından da çiçek takdim edildi.

Vali Kerem Al, Mustafa Armağan’ın verdiği konferansın tarihimiz hakkında yeni ufuklar açtığını ifade ederek, Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan’a verdiği bilgiler için teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar