24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5565
EURO34.8321
ALTIN2430.2

Yatırımlarda Aslan Payı Ulaştırmaya

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yatırımlarda Aslan Payı Ulaştırmaya
Abone ol
Osmaniye Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, il genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın yüzde 50’lik pay ile ulaştırmaya ayrıldığını söyledi.
Osmaniye Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, il genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın yüzde 50’lik pay ile ulaştırmaya ayrıldığını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulunun 2015 yılı 2. Dönem Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda ki toplantıya; Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Vali Kerem Al, açılış konuşmasında "2015 yılı dönem sonu itibariyle toplam 315 adet proje ilimizde uygulanmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 632 Milyon 977 Bin TL ve bu projelere ayrılan ödenek miktarı 142 Milyon 260 Bin TL’dir. 2015 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 20 Milyon 118 Bin TL. harcama yapılarak, % 14 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.

Toplantının devamında Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz ise devam etmekte olan projelerle ilgili bilgi vererek, "2015 yılı dönem sonu itibariyle yatırım programında bulunan 315 adet projenin; 43’ü bitirilmiş, 86’sının yapımı devam etmekte, 9’u ihale aşamasında olup, 177’sine henüz başlanılmamıştır. Proje sayıları ve tutarları kuruluşların 2015 yılı çalışma ve iş programları kesinlik kazandıkça mütemadiyen artış gösterecektir. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara yapılan harcamalara, sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın yüzde 50’lik pay ile ulaştırma sektörü, yüzde 23’lük payla eğitim sektörü, yüzde 17’lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğu görülmektedir" diye konuştu. 

Toplantının devamında; Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank A.Ş. Adana Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü,  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar.
Vali Kerem Al, toplantıya katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar