20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Yaşar Kemal’in ölümünün ardından ilk kitap

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar Kemal’in ölümünün ardından ilk kitap
Abone ol
Türk Edebiyatının dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in hayatını ve çevresinde bilinmeyen yönlerindeki hayat hikayesini Gazeteci Mehmet Poyraz kaleme alarak kitaplaştırdı.
Türk Edebiyatının dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in hayatını ve çevresinde bilinmeyen yönlerindeki hayat hikayesini Gazeteci Mehmet Poyraz kaleme alarak kitaplaştırdı.

Şu anda Adana’da oturan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti üyesi Osmaniyeli Gazeteci Mehmet Poyraz, “Tarihi olayların ışığında bilinmeyen gerçeklerle Yaşar Kemal” adı ile bir kitap yayınladı.

Osmaniye’nin Bahçe Köyü doğumlu olar Gazeteci Mehmet Poyraz, köyünde öğretmenlik yapan Yaşar Kemal’in ölümünün ardından ilk kitabını yazan isim olma özelliğini elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Poyraz ile Yaşar Kemal için yazdığı kitap üzerine konuştuk.

Poyraz; “Ölümünün ardından hakkında konuşanlar, Türkçeyi onun eserleriyle öğrendiklerini söylediler, onun eserleriyle edebiyatı sevdiklerini, Çukurova’yı daha yakından tanıma olanağı bulduklarını söylediler. Kendim de öyleyim, büyük ustayı gençlik yıllarında tanıyan arkadaşlarını dinledim, en büyük avantajım da yıllardır dinlediğim anılarını ve hikayelerini bir kitapta toplamanın başarısı oldu diyebilirim.

Kitapta; Yaşar Kemal’in çocukluğu, ailesi, aşıklık ve okul yılları, eğitmenliği, ilk yazıları, demir parmaklı yılları,  ilk hikayeleri, askerlik yılları, Kadirli günleri, Halet Çambel, Nesimi Çimen anıları, Nobel adaylığı, doğduğu köyde son konuşmaları, ölümünün ardından yazılanlar, eserleri, ödülleri, fotoğrafları bu kitapta yer alıyor.

Kitapta ayrıca bir çok Gazeteci, edebiyatçı, yazar, şair, ozan ve araştırmacıların da görüşlerinin yer aldığını görüyoruz.

Adana’da Karahan kitabevi yayınları arasında 144 sayfa olarak basılan kitap, Yaşar Kemal’in ölümün ardından yazılan ve bu hafta okurları ile buluşan ilk kitap olma özelliğini taşıyor.

Yazar Yaşar Kemal’in bilinmeyen yanları, anıları ve yaşamı ile ilgili yayınlanan kitabın yazarı Mehmet Poyraz, önümüzdeki günler içerisinde OŞYAD’ın davetlisi olarak Osmaniye’de kitabı için imza günü düzenleneceği bildirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar