28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3302
EURO35.0914
ALTIN2298.0

Yaşar Kemal, yağmur altında Köyünde anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar Kemal, yağmur altında Köyünde anıldı
Abone ol
Dünyaca ünlü  Edebiyatçı, Yazar Yaşar Kemal, ölümünün 3. yılında doğum yeri olan Osmaniye’nin Hemite (Gökçedam) Köyünde yağmura rağmen düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Dünyaca ünlü  Edebiyatçı, YazarYaşar Kemal, ölümünün 3. yılında doğum yeri olan Osmaniye’nin Hemite (Gökçedam) Köyünde yağmura rağmen düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) ile Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği (YAŞAD) tarafından, Yaşar Kemal’in ölümünün 3. yıldönümünde doğum yeri olan Hemite (Gökçedam) Köyündeki Yaşar Kemal Parkı  Kültür evi önünde  saat: 13.oo’da anma etkinliği düzenlendi.

Yaşar Kemal’in ölümünün 3.’ncü yıldönümünde doğduğu köydeki anma etkinliği; Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer’in açış konuşması ile başladı.



YAŞAD Başkanı Özer yaptığı konuşmada; katılımcılara teşekkür ederek, Dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in Osmaniye’li olmasından gurur duyduklarını ve yerinin doldurulmasının zor olacağını belirterek, saygı ile andıkları ve anacaklarını söyledi. 

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak ise; “Çukurova’nın bereketli topraklarında doğup, Osmaniye’nin adını dünyaya duyuran hemşehrimiz, edebiyat dünyasına damgasını vuran, barışçı insan Yaşar Kemal’i aramızdan ayrılışının 3.’ncü yılında saygı ile anıyoruz. Bu kapsamda doğduğu Köyde YAŞAD ile birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinliğe katılanlara teşekkür ediyoruz.”dedi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; Yaşar Kemal’in şiirinden bir dörtlük yorumladıktan sonra, özgeçmişini okudu.



Havanın yağışlı olmasına rağmen program devam ederken, Hemite İlkokulu öğrencilerinden; Nehir Özer, Aydan Güllü ve Aslı Yorulmaz Yaşar Kemal ile ilgili şiir ve yaşamından örnekleri paylaştılar.

OŞYAD Üyelerinden; Ahmet Demir, İsmet Develioğlu, Ali Köşker ve Nilüfer Kutluer şiirlerinde Çukurova ve Yaşar Kemal’i yorumladılar.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Aşık Dursun Yeşiloğlu, Ramazan Çulcu bağlaması ile, Arif Bahar ise Ozan Duranoğlu’nun bağlaması eşliğinde yöresel türkülerini seslendirdiler.

OŞYAD’ın oluşturduğu “Osmaniye’nin Dünkü Çocukları” ekibinin gösterileriyle program devam etti.



Gösteriler; “Andımız”ın okunması ile başladıktan sonra, ‘mendil kapmaca, kiriştek çevirme, yağ  satarım, bal satarım, ip atlama’ oyunları ile devam etti. Bu oyunlara Köy okulunun öğrencileri de eşlik ettiler.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), “Kitap kulübü” yönetimi ve üyeleri de etkinliklere destek verdiler.

OKÜ Kitap Kulübü Başkanı Sinan Can ile birlikte Yönetimde yer alan İpek Maçin Yaşar Kemal ile ilgili bir konuşma yaptılar. Hamit Tunç ise bağlaması ise türkülerini yorumladı.

Yaşar Kemal anma etkinliğine katılanlar, İnce Memed anıtına kadar yürüyerek burada anıta karanfil bıraktılar. 

Ayrıca İnce Memed anıtı yanına fidan diken katılımcılar toplu fotoğraf çekilmesi ile programı sona erdirdiler.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar