29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3718
EURO34.9866
ALTIN2325.7

Yaşar Kemal, ölümünün 2. yılında köyünde anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar Kemal, ölümünün 2. yılında köyünde anıldı
Abone ol
Dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar Yaşar Kemal ölümünün 2.’nci yıldönümünde doğum yeri olan Osmaniye’nin merkez Hemite (Gökçedam) köyünde düzenlenen bir programla anıldı.
Dünyaca ünlü edebiyatçı, yazar Yaşar Kemal ölümünün 2.’nci yıldönümünde doğum yeri olan Osmaniye’nin merkez Hemite (Gökçedam) köyünde düzenlenen bir programla anıldı.

Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği’nce düzenlenen, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD)’ın destek verdiği Yaşar Kemal’i anma etkinliği, doğum yeri olan Hemite Köyündeki Yaşar Kemal Parkı’nda gerçekleşti.

Program; Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Özer’in açış konuşması ile başladı.



Özer; "Ölümünün ikinci yılında kendi çapımızda da burada küçük çaplı bir anma töreni yapıyoruz.  Yaşar Kemal doğduğu bu köyümüz için ‘Her yer benim köyüm gibi olsun’demiştir.  Bu köyümüz her zaman herkesi bağrına basar, konuksever hayırserver, yardımsever, misafir sever bir köyümüzdür. Böyle bir serüvenden geçen  Yaşar Kemal   işte bu köyde doğdu büyüdü. Bu kayalıklı köyde, Hemite köyünde babasıyla birlikte yaşadı. Yeri doldurulamayacak olan Yaşar Kemal’i ölümünün ikinci yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.



OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Yaşar Kemal’in özgeçmişini okudu, şiirlerinden dizeler okudu. Bardak konuşmasında;  "Yaşar Kemal, sizlerin içinde doğmuş sizlerle yaşamş ama edebiyat alanında Hemite Köyümüzü, Osmaniye’mize ve Türkiye’mizi dünyaya tanıtmıştır.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Hemite Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden; Ayhan Beri Güllü ile Şeval Maden Yaşar Kemal’in şiirlerini okurken, öğrencilerden Tahsin Özer ile Nehir Özer’de ağıtlar okudu.

Öğrencilere, OŞYAD tarafından birer kalem hediye edildi.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) üyeleri; Ahmet Demir, Melek Avcı Coşkun, Begüm kandır, Selahattin Ölmez, Zahide Eskici, Mustafa Söylemez ile Mustafa Dinletir Yaşar Kemal ile ilgili şiirlerini okudu.

Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) ise bağlaması eşliğinde Yaşar Kemalm’in sevdiği türküleri yorumladı.



OŞYAD’ın “Osmaniye’nin dünkü çocukları” ekibi ise siyah önlüklerini giyerek Yaşar Kemal’in sevdiği “kriştek çevirme” be benzeri oyunlarını sergilediler.

Etkinliğe katılanlar Yaşar Kemal Kültürevi’ni gezerek eserlerini inceledi. Daha sonra ‘İnce Memet’ anıtı önüne gidilerek burada anıta karanfil bırakılıp toplu fotoğraf çekilmesi ve ikramlarla  anma etkinliği sona erdi. 

Anma programına, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl, Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Saçıkara, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, CHP İl Başkanı Nedim Ünlü, Hemite köyü sakinleri öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar