29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3847
EURO35.0663
ALTIN2326.5

Yaşar Kemal Kültürevi’nin Elektriksizliği Üzüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar Kemal Kültürevi’nin Elektriksizliği Üzüyor
Abone ol
Osmaniye’nin merkeze bağlı Hemite (Gökcedam) Köyündeki Yazar Yaşar Kemal adına yapılan Kültürevi ve parkta elektriklerin aylardır kesik olması ziyarete gelen şairleri üzmeye yetti.
Osmaniye’nin merkeze bağlı Hemite (Gökcedam) Köyündeki Yazar Yaşar Kemal adına yapılan Kültürevi ve parkta elektriklerin aylardır kesik olması ziyarete gelen şairleri üzmeye yetti.

Dünyaca ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal’in doğum yeri olan Osmaniye’nin Hemite Köyünde yazarın adına yaptırılan ve bizzat kendisinin de katılımı ile açılışı yapılan Yaşar Kemal Kültürevi ile parktın aydınlatılması için elektriklerin aylardır kesik olması duyarsızlık olarak yorumlanıyor.

OŞYAD’ın düzenlediği bu yıl 18.’ncisi gerçekleştirilen “Ekmek ödüllü Şiir Yarışması” ödül tören sonrası il dışından gelen şairlerle birlikte Yazar Yaşar Kemal’in köyü ziyaret edildi.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen şairler Yaşar Kemal kültürevini ziyaretleri sırasında elektriklerinin kesik olduğunu öğrendi. Odada 2 bilgisayar, 1 Led TV ve barkovizyon bulunan Kültürevi’nin ‘elektrik aboneliğinin olmadığı’ gerekçesi ile kesildiği öğrenildi.



Olaydan Valilik makamının bilgisinin olduğu belirtilirken, aylardır sorunun çözümlenmediğini öğrenen il dışından gelen şairler üzüntülerini şiire dökerek dile getirmeye çalıştılar.

Bakımı ve korunması Köy Muhtarlığında bulunan Yaşar Kemal Kültürevi ve parkın ilgisizliğinden yakınılırken, burada görevlendirilen bir kişinin belli günlerde gönüllü olarak gelerek Kültürevi’ni ziyaretçilere açtığı bildirildi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, il dışından gelen şairlerle birlikte Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği (YAŞAD) Başkanı Mehmet Özer’i köyde ziyaret ederek, aylardır elektriklerin kesil olması ve ilgisizlik ile ilgili görüştü.

YAŞAD Başkanı Mehmet Özer, Kültürevi ile Parkın bakım ve kullanım izninin derneklerine verilmesini istediklerini ancak bu konuda gerekli yerlerden olur çıkmadığından yakındı.

Özer, Park içerisine dernek için bir küçük kulübe yapılmasına izin verilmesi halinde dernek yönetiminin nöbetleşe olarak hem Kültürevi’ni günü birlik açabileceklerini, hem de parkın korunmasının sağlanabileceğini söyledi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Osmaniye’nin adına sadece Türkiye ile kalmayıp bir çok dilde yayınlanan eserleri ile dünyanın bir çok ülkesinde tanıtan Yazar Yaşar Kemal’in kendi memleketinde adına yaptırılan Kültürevi’ndeki elektriklerin kesik olması, aboneliğinin yapılmamış olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Bardak; “Bu ülkede elektrik ve su ücretlerinin alınmadığı yerler bulunurken, Dünyaca ünlü Yazar Yaşar Kemal’in adına yaptırılan Kültürevi’nin elektriğinin kesik olması Osmaniye adına bizleri düşündürmektedir. Bu olay; Osmaniye’de kültür ve sanata yöneticilerimizin ne kadar önem ve değer verdiğinin bir göstergesi olarak algılamaktayız. Osmaniye Valilik makamının bu konuda ne gibi çalışmalar yaptığını merak ediyoruz. Osmaniye belediyesinin de bu soruna çözüm bulunması konusunda yardımcı olunmasını bekliyoruz. Yaşar Kemal Kültürevi’nde elektriklerin kesik olması karşısında yaşanan duyarsızlıkların sona ermesini diliyoruz. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar