26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5196
EURO35.003
ALTIN2440.0

Yaşar Kemal, etkinliklerle anıldı…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşar Kemal, etkinliklerle anıldı…
Abone ol
Osmaniye’de Yaşar Kemal Platformu tarafından ilk kez düzenlenen, “Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali” üç gün süren coşkulu etkinliklerle gerçekleşti.
Osmaniye’de Yaşar Kemal Platformu tarafından ilk kez düzenlenen, “Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali” üç gün süren coşkulu etkinliklerle gerçekleşti.

Etkinliklerin son günü, ünlü yazar Yaşar Kemal’in doğduğu köy olan Osmaniye’nin merkez Hemite (Gökçedam) Köyünde çok sayıda Yazar, Şair, Sanatçı, Medya mensubu ve vatandaşların katılımı ile coşkulu anlar yaşandı.

Hemite Köyündeki Festival etkinlikleri kapsamında, Yaşar Kemal Kültür evi gezilirken, Roman kahramanı “İnce Memet” anıtı önünde fotoğraflar çektirildi.



Hemite Köyündeki Ceyhan nehri kenarında düzenlenen etkinlikte, kurulan stantlarda; el emeği ürünler, kitap, dergi ve diğer basılı eserlerle birlikte çeşitli gıda ürünleri de sergilendi.

Etkinlik kapsamında 500 adet uçurtma ile şapka dağıtımı yapılırken, çocuklar aileleri ile birlikte  uçurtma uçurdular.

Yaşar Kemal Platformu adına bir konuşma yapan Ebru Onan Aksoy, Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Yaşar Kemal buluşması olarak değerlendirdikleri festivale katılanlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Aksoy konuşmasında; “Bugün Yaşar Kemal’in doğup büyüdüğü topraklardayız. Festivalin üçüncü gününde etkinliğimiz daha da coşkulu geçiyor. İlk iki günde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.



Bugün burada çocuklarımız uçurtmalarını uçurmak suretiyle eğleniyorlar. Halaylar çekiliyor, Halk oyunları gösterileri yapılıyor. Yoğun ilgi görmekteyiz, halkımızın ciddi anlamda katılımına tanık olmaktayız. İleriki yıllarda daha geniş kapsamlı ve uluslar arası boyutta gerçekleştirmek istiyoruz”dedi.

Hemite Köyündeki etkinliğe, İstanbul başta olmak üzere köşe yazarları, medya mensupları, sanatçılar, akademisyenler, STK temsilcileri ile birlikte Osmaniyeli film yönetmeni Arif Keskiner, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban Göğceli, Osmaniye Belediye Başkan vekili Yener Tuncer, Osmaniye Kent Konseyi Başkanı Hayrettin Aslan, İl Kültür ve Turizm müdürü Garip Yıl, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Program; bazı okullarımızın Halk oyunları ekibinin gösterileri, Abdurrahman Keskiner Güzel sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri, ÇUHADER Türk Halk müziği topluluğu konseri, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar derneği (OŞYAD) bünyesindeki  “Osmaniye’nin dünkü Çocukları” ekibinin unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarının gösterileri ile devam etti.

Etkinlik kapsamında, “Yaşar Kemal Resim yarışması”na katılan İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinden dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Program, akşam saatlerinde Mazlum Çimen, Nida Ateş ve Mehmet Seske’nin halk konseri ile sona erdi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar