24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.526
EURO34.8093
ALTIN2440.7

Yardıma muhtaç aileye Valilik sahip çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yardıma muhtaç aileye Valilik sahip çıktı
Abone ol
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde “Tek odalı evde yaşayan aile yardım bekliyor” başlıklı haberin değerlendirilmesi sonucu, aile devlet koruması altına alındı.
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde “Tek odalı evde yaşayan aile yardım bekliyor” başlıklı haberin değerlendirilmesi sonucu, aile  devlet koruması altına alındı.


Vali Dr. Mehmet Oduncu, haberin duyulmasında yardımcı olan basın mensuplarına gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, yardım ve bakıma muhtaç ailelerin Valilik makamına haberdar edilmesini istedi.


Kadirli ilçesindeki aile dramının gazetelerde yayınlanması üzerine, Vali Dr. Mehmet Oduncu’nun talimatı ile, Kadirli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü harekete geçti.


Yapılan incelemeler sonunda; 1949 doğumlu E.Y.’nin yüzde 80 raporlu ve oğlu 1979 doğumlu A.Y.’nin ise yüzde 45 oranında raporu bulunduğu, 2022 sayılı yasa kapsamında engelli maaşı aldıkları, ancak E.Y.’nin 26 Nisan 2014, A.Y.’nin ise 1 Şubat 2014 tarihinde rapor sürelerinin sona ermesi nedeniyle maaşlarının sistem tarafından durdurulduğu belirlendi.


Anne ile oğlunun kendi bakımlarını yapamadıkları ve sağlıklıs ev koşullarında yaşadıklarının belirlenmesi üzerine; E.Y. Vali Celalettin Cerrah Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ilk kabul birimine yerleştirildi.


A.Y. ise Özden kardeşler Huzurevi’ne kabul birimine yerleştirildikten sonra  tedavi amacı ile Osmaniye Devlet Hastanesi’ne ardından da Adana Dr. Ekrem tok Ruh sağlığı ve Hastalıkları hastanesine sevkedilerek yatışı sağlandı.


VALİ Dr. ODUNCU’DAN DUYARLI HAREKET


Vali Dr. Mehmet Oduncu, anne ile oğlunun devlet  himayesine alınmasının ardından basın mensuplarına teşekkür etti.

Vali Dr. Oduncu olayla ilgili olarak;
“Gösterdikleri hassasiyet ve Valiliğimizin konudan haberdar olmasına vesile olmaları nedeniyle saygıdeğer basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. İlimizde yardıma ve/veya bakıma muhtaç, yaşlı, dul, kimsesiz, çocuk vb. tüm kimsesizlerin kimsesi, devletimiz, hükümetimiz ve Osmaniye’miz adına Valiliğimizdir. Çevresinde yardıma ve/veya bakıma muhtaç olduğu halde halini arz edemeyen vatandaşlarımız var ise; bu kimselerden Valiliğimizin haberdar edilmesi halinde kendilerine sahip çıkılacaktır. Valiliğimize ait ve 24 saat hizmete açık olan 825 42 00–825 43 00 no’lu telefon numaralarına bildirmeleri ilgililerden rica olunur.”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar